En milstolpe.

Så underbart att vakna upp och känna att tyngden som legat tung på ens axlar nu är som bortblåst. Idag ska jag gå på den sista av de sex obligatoriska opponeringsseminarium vi måste gå på denna vecka, sen är jag ledig tills nästa kurs börjar på måndag. I måndags opponerade vi på en uppsats och igår var det vår tur att lägga fram våran. Var sjukt nervös hela dagen och fick vänta tills klockan blev tre då det var vår tur. Det var verkligen en hemsk upplevelse att behöva sitta där inför publik och stå tillsvars för ett arbete vi lagt ner vår själ i för att få den kritieserad och ifrågasatt. Efteråt fanns det ingen energi kvar i kroppen och efter att ha ätit ett riktigt skråvmål hos Maria gick jag hem och somnade så fort jag la huvudet på kudden. Betyget blev som trenden varit i våran klass ett C. Vissa har fått E eller D så det känns riktigt kul att få ett C när det bara är vad jag vet två som fått ett B. Jag är nöjd idag men igår var jag för slut både mentalt och kroppsligt för att känna något alls, men idag är jag det och kan inte riktigt fatta heller att denna milstolpe som det ändå är i min utbildning är över. Lovely!


Big Fish.

Jag älskar filmer som har ett gömt budskap som framträder mer och mer när man närmar sig slutet. Filmen Big Fish är ett exempel på en sån film. Inte bara det att man både skrattar och gråter till den här filmen men den har också ett sånt vackert och intelligent budskap. Alla funderar vi någon gång mer eller mindre vad meningen med livet är och många försöker hitta svaret på den här fråga. Jag tror inte det finns ett enkelt svar, utan att varje person finner sitt svar under livet gång. Men utan att låta alldeles för spirituell eller klychig så tror jag det handlar om att leva ett liv som känns rätt för en själv och att man gör det på ett värdigt och respektfullt sätt som gör att man blir ihågkommen. Kanske inte av hela världen men av någon. Detta budskap har iallafall Big Fish, genom ibland något utsvävande berättelser av sanningen så skapar huvudpersonen en verklighet som sedan blir en del av honom, vilket senare blir hans identitet när han dör. Otroligt vacker film som jag starkt rekommenderar.



laundry day.

Dagen efter en riktigt lyckad kväll med förfest med tjejerna, utgång med mycket dans och efterfest med andra goa vänner så har jag idag varit en riktigt liten hemmafru och storstädat och tvättat. Till och med tvättat fönstrerna och det ger en ju verkligen vårkänslor om något. Till veckan är det dags för opponering av uppsatsen, men först ska vi opponera på en annan imorn redan klockan åtta imorgon och på tisdag är det våran tur att sitta i rampljuset när våran ska läggas fram, det ska bli så spännande att se vad de tycker om den. Dags att vika lite tvätt, bjuder på en bild från förfesten igår. =)


Rödhåriga har faktiskt en själ!


Tisdag.

Började dagen med lite spatreatment för mina naglar, som fick sig en uppfräschning med nytt lack, sen kom Märy mo över på lite lunch-smoothie och jag fick låna hennes ögonbrynnsfärg så nu sitter det äntligen ett par ögonbryn över mina ögon. =P Sen bar det av till Step In för ett danspass. Vet inte riktigt om jag diggar hon som håller i passet, men det var kul att få shaka på en tisdag iallafall. Stukade foten lite smått det sista jag gjorde dock så vi får hoppas det inte blir värre tills imorn. Sen bjöd Märy på god middag och slingade mitt hår så fint. Ja, det var nog allt, där har ni min dag. Hur har eran varit?

 

19 april

Så var man tillbaka i lilla Ö-town. Var uppe med tuppen för att hämta mina efterlängtade converse på Ica idag, sen gick vi till skolan för att binda in C-uppsatsen innan vi med skakiga händer lämnade den i vår examinators fack. Nu får ni alla hålla tummarna att det går bra för oss nästa vecka när vi går upp med den. Eftersom jag började dagen tidigt har den varit lång lång. Har följt med Maria när hon klippte sig sen hann vi med en fika och tog en promenad bort till ÖoB och Willys för lite storhandel. Köpte alldeles för mycket mat och även fast vi tog bussen tillbaka hem så fick vi gå en sträcka och stackars mina händer. Fortfarande svag i de efter den där strapatsen!

Tillbaka.

Fyra dagar och tre kilon senare så är jag mig själv igen. Nu när snön äntligen har smält bort och blommorna börjat ta sig upp till ljuset så blir man påmind om att vintern inte helt är slut. En släng av vinterkräksjukan är något jag inte ens önskar min värsta fiende! Nu blir det en vecka med C-uppsats puttsning sen bär det av uppåt igen på söndag. Tiden går alldeles för fort som vanligt.


Från ett vårlikt Lund.







RSS 2.0