viska din drömmar eller skrik de högt

Lite i smyg vill jag nog också bli en Idol-vinnare, men det säger jag inte så högt. Fast skippar nog håret!

Tro det eller ej

Men här kommer ett blogginlägg! I dagarna var det ett år sedan praktiken i Indien tog slut och för ett år sedan befann jag mig i Bangkok och njöt av en välbehövlig semester. Ni kanske undrar vart jag hållit hus eller så har ni inte det utan levt vidare med era liv och tänker nu att shit va fort ett år faktiskt går. Under året som har gått har det hänt en del saker i mitt liv iallafall. Idag sitter jag i Lund där jag studerar Masterprogrammet i Samhällsvetenskap inriktning Social arbete på Lunds Universitet, Socialhögskolan. Jag har tagit min examen och har uppdaterat mitt CV till Socionom. Känns stort att faktiskt ha en riktigt bra utbildning att komma med. In your face lite utan att låta dryg. Det har ju faktiskt krävt blod, svett och tårar. I sommras fick jag mitt första socionomjobb och arbetade på stadsdelsförvaltningen med ekonomiskt bistånd. Häftigt och läskigt samtidigt var det absolut, men har definitivt blivit hundra gånger mer erfaren bara på en sommar. I augusti gick då som sagt bilen med cykeln fäst där bak till Lund och Skåne. Och här bor jag nu och trivs bra även om tre och ett halvt år värt av plugg hade räckt iallafall med en liten långresa där imellan, men resa kan man alltid göra "sen" så varför inte öka på med kunskap och personlig utveckling när man nu kom in i Sveriges kanske mest student tätaste stad, med allt där hör till.
-
-
Med ny stad kommer nya vänner och upplevelser och det är ju lite det som livet går ut på. Att hitta nya relationer och dela nya roliga minnen. Hösten har varit lite av en berg och dalbana när det kommer till skolan, men jösses vad vi har haft roligt utanför skolans värld eller ja, lite kul har vi haft under tiden vi pluggat också.
-
-
Hösten har bjudit på:
-
-
x Flyttat in i korridor för första gången i mitt liv - blir säkert den sista också, inte riktigt min grej när man känner sig sjukt gammal i jämförelse med de som man dela korridoren med.
-
x Fått höra att man har en liten Foucault eller kanske en Bourdieu inom sig. Hehe få se när nån av de vill ta över mitt något ibland förvirrade jag. Härligt ändå, att ens lärare har sånna höga tankar om en.
-
x Lärt känna mina begränsningar när det kommer till stress och lärt mig det den hårda vägen, med en vända till sthlm och tröst från finaste familjen.
-
x Men i samma andetag har jag också blivit mycket starkare i mig själv, men det tror jag kan bero på andra händelser sedan uppvaknadet efter Indientiden också.
-
x Cyklat säkerligen mer än det är kilometer mellan Lund och Stockholm.
-
x Blivit stoppad på cykel i en cykelljuskontroll och charmat mig ur en bot. "lyset lös faktiskt precis innan du stoppade mig" "jag lovar" Detta var faktiskt sant!
-
x Festat på nation! woho! hehe
-
x Haft fina exsambon Maria på besök, icke att förglömma!
-
x Lärt mig en massa fina ord på skånska och på danska (tack Krogstrup och Tabitha)
[cy´glee] ;)
-
x och just det färgat håret brunt
-
-
Hehe inte riktigt mogen för den här snygga frillan än ;)
-

RSS 2.0