två tredje delar kvar imorn.

Snart helg och jag tackar och bockar för att den har gått snabbt, två tredje delar kvar! Det känns i kroppen att man har ett fysiskt ansträngande jobb, där man inte står still en sekund och plus att man går upp vid halv sex så blir man lite trött efter sju och en halv timme på jobbet. Så idag när jag skulle åka hem med bussen så råkade jag hamna på fel buss och hamnade i Tönsberg, Norges äldsta by, en halvtimme bort. Somnade nästan på vägen tillbaka mot Sandefjord, men efter att ha cyklat hem från stan i regnväder blev jag lite piggare. Men jag ser framemot att sova ikväll dock.

På grund av min lilla hemlängtan som kom över mig härom dagen så umgicks jag och min kusin igår efter jobbet. Blev en riktigt mysig eftermiddag, med nedcabad bil till en italiensk resturang vid vattnet och tjejsnack på balkongen i solskenet. Imorn ska jag till min gamla hemstad Skien och träffa min gamla bästis Charlotte. Ska blir riktigt mysigt. =)

 


Oväder med hemlängtan drog över Sandefjord idag.

Dag två blev en påfrestande dag med lite tårar och samtal till mamma som gav peppande råd. Fick sova själv inatt och det blev nog lite för mycket så bägaren rann över. Alla intryck från första arbetsdagen och den långa resan dagen innan hade satt sina spår så det brast lite idag. Klockan ringde fem noll noll imorse och då var det bara att hoppa upp och göra matsäck och äta lite frukost för att sedan ta cykeln till bussen som tar mig till jobbet klockan kvart över sex. Dagen gick fort även fast den var lite kämpig. 98 trappsteg har skurats och 23 toaletter har tvättats bland annat. Gick en sväng på stan för att slippa åka hem och på vägen hem så köpte jag två av Norges godaste måsten, skolebolle och chokladpuddig! Ska kose mig med det ikväll till en bra film.


latex och slingriga ormar.

Satte kurs mot Strömstad med tåget igår söndag vid tio tiden och efter sex timmar hade jag kommit fram till en liten håla som kallas Skee. Därifrån fick jag hoppa på en buss som efter en kvart stannade utanför incheckningen för Color-Line färjorna. Efter två och en halvtimme var jag framme i Sandefjord, Norge. Kändes riktigt bra att vara en miljökämpe och med ryggsäcken på ryggen kändes det som jag var hurtig och på tur, som en riktig norrman! I ankomsthallen stod min vackra kusin och väntade på mig och det var riktigt trevligt att träffa henne igen, det var ett tag sedan nu. Hon är några år äldre än mig och är lite som en storasyster och gissa om jag såg upp till henne när jag var liten. =) Hos henne ska jag få bo hos under dessa tre veckor som jag nu ska jobba här i Norge som "vaskepike". 

Jag ska under tre veckor alltså jobba med att städa. Kanske inte låter så värst spännande, men efter min första dag nu så känns det faktiskt inte som ett så dumt sommarjobb. Jobbet är inte så svårt i sig och man kan lyssna på musik och göra världen lite vackrare genom tvål och vatten, så just nu är jag ganska optimistisk och tror att detta kan bli ganska härliga veckor. Dock börjar man jobba vid en mycket okristlig tid, klockan sju noll noll och kanske kommer jag börja sex och trettio för min buss går lite konstiga tider. Det betyder att jag måste cykla hemifrån sex, ja ni kan ju själva räkna ut när jag måste gå upp då..lite för tidigt för min smak, men då slutar jag också klockan två vilket är skönt.

Jag har ansvar för en del av ett ganska nybyggt hus som tillhör Grenland Group, vad jag vet om de är att de bygger stora saker. Det är sex etager och jag har en liten vagn som jag tar med mig i hissen och så åker jag upp och ner och tvättar golven, dammsuger, dammar, "skurar" toaletterna och ser till att deras kontor, mötesrum och kafe ser fint ut. Tiden flög iväg idag och jag hoppas att den gör det alla dagar, för jag ska göra samma prossedur i femton dagar till. Hehe men jag är hoppfull och tror att detta ska bli skit kul! =)



Ska se om jag inte kan pimpa min vagn lite senare i veckan, vad tror ni om det?



Revolt på en Ö i havet.

Bor i ett hus på en Ö och njuter av ensamheten, långt där ute är nästa civilisation Finland, och solen bränner härligt på kroppen och man väljer att i sin ensamhet sola topless, why not när man ändå har en Ö för sig själv och är långt från de överbelamrade stränderna i Storstaden. Detta får jag senare äta upp efter som vi i Sverige har något som heter allemansrätten och jovisst låter det helt underbart, man får gå vart man vill, och man får ankra sin båt överallt. Nästan.

Vi bor på en Ö som i sin lugna vik är attraktiv för många med båt. Det finns båtfolk och sen finns det båtfolk. Den senare vet inte vad r.e.s.p.e.k.t betyder eller för den delen diskret ankrande vid annans brygga. Okej de la sig inte vid bryggan med det är en pettites och inte så viktigt då de förtöjde sin plastbåt vid klipporna precis bredvid bryggan. Till dilemmat. Ta nu detta med en nypa salt och jag generaliserar inte utan detta gäller denna plastbåt med två par av den äldre generationen. Ena gubben hade Ölkagge och den andra var "vältränad". Han väljer att under sin visit stå och dra i ett gummiband när han står och glor, den andra sitter hellre i båten och beskådar. De har varsin dam med sig som med sina bryna rynkiga kroppar njuter av den ljumma brisen som vi har i vår lilla vik. Huset vi bor i har ingen dusch eller så utan vi får ta tillvara på vad moderjord erbjuder och badar/tvättar oss i havet. Detta blir som en sport med åskådare och irritationen växer mer när plastbåtfolket glår som själva f*n. Dessa två män uppfyller varje ung flickas ide av vad en gammal gubbe é. Igen ta detta med en nypa salt! I revolt väljer jag och min kumpan att fortsätta våran topless-semester och låter svalorna häcka. De får väl titta då, helt enkelt! Bägaren rinner över när vi hör tanterna yttre "här kommer tjejerna som tror att de är i Spanien!" Vi tror inte våra öron. Åk här ifrån om det inte passar. Vad som bekymmrar mig mest är att dessa männsikor faktiskt var i sin unga ålder när 70-talet var som störrst med befriandet av kvinnan och bränn BH-rörelserna. Varför kan inte vi vid ungefär samma ålder nu föra denna revolt vidare in i den nya generationen? Jag förstår att det inte är så kul kanske att ha häckande svalor omkring sig när man ligger som packade sillar på alla de stränder som finns inne i och runt omkring Stockholm, men här ligger vi nu vid ett hus vi har hyrt och med ett flertalet öar omkring oss som båtfolk kan välja att lägga sig vid utan hus och utan population. Nej vi ska tydligen ducka från otrevliga kommentarer till och med ute till havs på en öde Ö tack vare allemansrätten!



RSS 2.0