Nedrakningen har borjat...

Det borjar narma sig slutet nu, vilket borjar kannas otroligt vemodigt, men samtidigt skont. Bara tre dagar kvar av praktik ute pa faltet. Under dessa tre dagar ska vi traffa prostituerade kvinnor har i Pune och fa berattat for oss hur deras vardag kan se ut och hur de klarar av att overleva i den miljon de faktiskt lever i. Ska bli otroligt spannande, men jag tror nog ocksa att det kommer att bli valdigt tufft. Just nu har vi nagra dagar ledigt for att skriva rapporter och en stor utvardering av hela perioden. Det ar otroligt svart att forsoka beskriva med ord och fa ner de pa papper om allt man har varit med om har i Indien. Det ar nog forst nar man kommer hem som man kan fa ett perspektiv pa allt och kanna hur mycket man faktiskt har utvecklats.

Forra veckan besokte vi ett behandlingshem for beroende har i Pune och det var spannande att se hur man jobbar i Indien med beroende och hur lika anda arbetssatten faktiskt ar. Dagarna var dock mest fyllda med forelasningar och det blev mycket upprepningar fran Missbrukskursen vi har haft under var utbildning, men upprepning sags ju vara bra. :)

Nasta och sista veckan pa perioden har i Indien kommer ga at till seminarium och middagar och mys med ganget som jag nu bott med i snart 3,5 manad. Det ar verkligen en myt att tjejer inte kan samsas och bo tillsammans flera, jag har aldrig umgats med ett harligare tjejgang forut och jag kommer sakna de alla nar vi bor utspridda i Sverige igen. <3


Incredible India

Da var man tillbaka i Pune igen efter mer an en manad pa resande fot. Har hunnit med mycket, varit ute i Tribalomraden och sovit en natt pa bajsgolv, spannande upplevelse. Varit och besokt ett Mental sjukhus i Thane, Mumbai som har 1400 patienter. Sett hur ECT (elchocker) fungerar i Indien, annu en upplevelse. Besokt sevardheter i Mumbai, bland annat Elephant Iland, Cafe Leopold, Gateaway of India och atit frulle pa Tai Mahal hotel. Haft en underbar och avslappnande semester i Kerala, bade besokt Indiens basta strander i Kovalam och Varkala. Solat, badat, atit och druckit gott, traffat massor med trevliga manniskor. Indien fortsatter att ligga pa topp, men nagra fa svackor da och da men sa ar det ibland. Vi tog en husbat trip pa backwaters som var hur haftig som helst, manniskor bor en cm bokstavligen fran kanalen och saljer nyfangad hummer over relingen pa baten. Dagen efter battripen akte vi till ett stalle dar vi red elefant, vilka fantastiska djur! En upplevelse for livet och jag har san stor respekt for dessa maffiga varelser. Lyckades branna sonder mig sjalv sista dagen i solen och da lag jag anda inte mer en kanske en halvtimme i solen, Ett tips kop aldrig indisk solkram! Kanske var den gammal men hur skulle jag kunna veta det, vaknade idag med uppsvallt ansikte och ogonlock, inte en san vacker syn. Neon rod i fejjan! Men summan av kardemumman sa har jag haft en harlig semester, med lite av allt sa det kanns helt OK att borja med praktiken igen pa mandag. Bara 9 dagar kvar med praktisk praktik, men i det hela ar det 3 veckor kvar. Jag sager det igen vart har tiden tagit vagen? Sitter nu och forsoker boka om biljetten hem da jag, Maria och Linn ska ta oss en avstickare till Thailand i 2 veckor, det ska ocksa bli super skont och nagot att se framemot plus att snart fa traffa er dar hemma igen. Dessa 3 veckor kommer forsvinna alldeles for fort. Men pa ett sett ar det ocksa skont, jag ar redo for att aka hem till Sverige nu. : ) Har haft en helt underbar upplevelse, bade utmanande och givande pa alla satt. Denna resa kan bara beskrivas genom ett ord Incredible!



Jag och Linn fick rida pa denna fina elefant som var 20 ar gammal.





Underbara Kovalam



Frukost till denna utsikt ar inte fyskam!



Backwaters.





Jag i Varkala.


RSS 2.0