tiden flyger iväg..

Snart är År 2008 över och man börjar fundera över vad man har uppnått, varit med om och sett.

Året började med en fest i Köpenhamn med vänner och sen bar det av med flyttbil upp till Jämtland, Östersund för att börja på en universitetsutbildning och på väg att bli Socionom. Jag hade aldrig nåra förväntningar på hur det skulle vara att börja helt ensam uppe i en ny stad med nya vänner och bo själv för först gången. Jag var mest spänd inför det äventyr som väntade mig. Det har inte varit någon dans på rosor, både tuffa och bra tider har jag varit med om, men jag tror nog att jag kommit ur var enda upplevelse en unns klokare och mognare. Vårterminen flöt på som en berg och dalbana och terminen kändes otroligt lång! Men med nya vänner och många härliga stunder senare så hade vi klarat av en termin och det hade nu blivit sommar. En resa till Usa i början, blev starten på en inte så varm, men avslappnande sommar. Jobbade lite, men inte alls i nån större utsräckning. Flytt upp en våning och en Yranfestival gjord så var sommarn över på ett nafs. Dags för ny termin och nya utmaningar, med båda nytt bagage i sin emotionella ryggsäck och ny energi för att lära så började terminen att sakta med säkert förflytta sig framåt i vad som sedan blev i rasande fart, vet inte allt vart den här terminen har tagit vägen. Lyckligvis har kurserna kunnats bockas av utan större svårigheter. Kan inte fatta att jag redan har gått ett år av min 3,5 åriga utbildning och nu till våren är det redan dags för en 15 veckors lång praktiperiod som jag förhoppningsvis kommer göra i Stockholm, om allt går som jag vill det vill säga. Imorn (läs idag) så är det nyårsafton och börjar på ett nytt och spännande år, med nya överraskningar som väntar. Jag väntar med spänning! Funderade på om man skulle skriva ner några nyårslöften, men jag brukar alltid bryta de ändå så jag skippar det. Nån liten så där har jag iallafall, men den tänker jag behålla för mig själv.

Jag hoppas iallafall att det nya året blir ett bra år och att man har lärt sig nått från det gågna året som man kan ta med sig på vägen! Det är dags för positivismen att blomma igen nästa år och jag ska försöka va den som tar täten! Sen kan alla ha dåliga dagar, man är inte mer än mänsklig, men det är viktigt att komma ihåg att försöka iallafall. Sen ska man inte tillåta sig att bli utnyttjad, men man behöver inte alltid göra människor gott och sen förvänta sig nått tillbaka. Våga bryta trenden att vara egoist! Jag är hundra procent säker på att det i slutändan lönar sig att vara den snälla och vänlige.

Hoppas att alla får en trevlig nyårsafton!
Kram



förbränt lite av julskinkan.

Då har man tränat bort lite av julmaten på årets sista träningspass. Vi skulle gå på spinnig var det tänkt men vi var inte ensamma om att vilja få bort lite julskinka och julgodis så det passet var fullt, vi fick gå på gympa istället, Jag vet inte om jag gillar gympa så värst mycket hela grejen att studsa runt med nån kille som har alldeles för tajta byxer på sig och jämt ska det va nån hurt-bulle som tar ut stegen nått extremt. Not my cup of thé. Fast åh andra sidan är musiken väldigt medryckande men dansa kan jag göra på krogen så nästa gång blir det nog spinning och inte gympa ändå!


dan före dopparedan.

Sista klappen en köpt, granen är klädd och snart ska vi griljera skinkan. Bara för snön att komma nu och lägger sig som ett mjukt täcke över stockholm så är julen fixad! Man har ju hopp in i det sista, men jag tror nog att vi får klara oss utan snö på julafton i år med.
Jag gillar verkligen uppesittarkvällen innan nästan lika mycket som själva julafton, men visst julen är inte lika skimrande som det var när man var barn, men någon slags julkänsla har ändå infunnit sig hos mig idag, kanske var det för att vi klädde granen? Who knows, men jag kommer nog inte kunna somna så snabbt i kväll ändå, ligga och fundera på vad tomten kan ha lagt under granen till mig i år precis som när man var barn. Även om inte alla vill erkänna det så tror jag visst att alla har lite julkänsla inom sig på julafton vare sig de vill eller inte. =) Och glömma Kalle och hans vänner är det väl ingen som gör och i den stund som Benjamin Syrsa sjunger "Ser du stjärnan i det blå" tror jag nog att julstämningen verkligen har rotat sig in bland folk i deras hem.

Julen är en fin högtid och man får inte glömma bort att den inte bara handlar om klappar och stress utan att den är en tid för eftertanke och gemenskap med de man älskar. <3 Så ha nu en riktig mysig jul så ses vi i det nya året!

 KRAM



Dagens hjälte!

Idag tillägnar jag mitt inlägg till min mamma, som är dagens hjälte! <3

Åkte till Nacka Forum för att inhandla de sista klapparna tillsammans med mamma och moster, det har verkligen blivit bra i centret där nu, då de har byggt om det till det tre dubbla, massa butiker under ett och samma tak. Efter att ha flängt runt en stund och stångats med andra sistaminuten shoppare bestämde vi hos för att ta en Chai latte på ett närliggande kafé. Skönt att vila fötterna en stund, men strax efter att vi satt oss ner ramlar en dam ihop och får ett vad det ser ut som epileptiskt anfall och innan jag hinner blinka har mamma rusat dit och med världens lugn börjat ta hand om sitationen. Själv är man så chockad av allt så jag sitter kvar och observerar min mamma i action. Min mamma är världens bästa sjuksköterska! Stolt uppe över öronen över henne! <3Till sin hjälp har det kommit fram en sjuksköterske student som hanterar situationen alldeles ypperligt till det att ambulansen kommer en kvart senare. Hoppas det gick bra med damen sen, hon hade verkligen tur att det fanns sånna skickliga människor som min mamma på plats som visste vad de gjorde. =)

Jag tycker att man borde införa att alla ska kunna ABC-metoden utantill ifall att det inte finns sjukhuspersonal på plats. Det borde vara lag! Mamma har lärt mig nu och jag tycker du ska slå upp det på nätet så att du också är förbered om det skulle hända nått i din närvaro, så kan du också känna dig trygg med att du kan agera ifall att det behövs, bra kunskap att lära sig!

A - andning, se till att personen har fria luftvägar
B - blödning, kolla efter skador och sår
C - chock, människor som råkat ut för något jobbigt eller traumatiskt kan många gånger bli chockade, här ska man se till att vara närvarande och prata lugnt med personen kanske hålla om eller bara finnas där.

En viktig sak till, är att skriva in i sin mobil ett ICE nr.- In Case of Emergency. Nummret ska gå till den som man vet svara ifall att du har varit med om en olycka, så att man lätt och snabbt kan underätta någon anhörig till dig.

Hoppas ni för en fin Jul, ta hand om er!
God Jul!


Tillbaka i flickrummet.

Så var man hemma igen! Sitter i mitt rum och har packat upp all packing som jag släpat med mig. Skönt att man kan bocka av det från sin lista. Hatar verkligen att både packa och packa upp, finns det ingen man kan hyra får sånt? Skönt att va hemma igen iallafall även fast det har regnat här idag så är det bättre en den snöslask och halka som det är uppe i Östersund. Har varit en sväng i Skärholmen centrum med kusinen idag för att stångas med alla andra stressade människor som letar julklappar in i det sista. Får inte pengar förrän på tisdag så jag kommer verkligen få springa runt som en virrig höna och leta julklappar. Fy, kommer inte att bli kul, tur att man har spånat lite i förväg så man bara kan dyka in affären och grabba tag i klappen som man är ute efter. Det kommer bli kämpigt men det ska nog gå! Sen ska man ju förbereda sig för mellandagsrean också. Jag och kusinen bestämde idag vilken dag vi skulle åka in till stan för att fynda lite. Men man kan faktiskt förbereda sig lite inför denna oerhört tuffa utmaning och här nere kommer några tips som man kan tänka på inför så man inte som alla andra år, tröttnar mitt i och inte kommer hem med nått kul eller som väldigt många gör kommer hem med massor som man egentligen inte tyckte va så snyggt.

Ett:  Du måste ha gjort en lista över vad du vill ha så du inte kommer hem med spontan köp, inte bra för plånboken!
Två:
  Lägg dig tidigt dagen innan så du är utvilad och kan gå upp tidigt för att vara först på plats.
Tre:  Ät en ordentlig frukost så du inte svimmar i det hav av människor som du säkerligen kommer att stöta på.
Fyra: BRA SKOR! en mycket viktig punkt som många glömmer bort, speciellt om du ska till stan och springa runt. Ta hand om dina fötter.
Fem: När du väl är på plats ta god tid på dig plocka på dig massor och gå flera varv, prova kläderna/skorna och TÄNK, om du glömmer att tänka så kommer det hela att gå åt skogen. Vad ska du ha och vad har du hemma så du inte kommer hem med en likadan tröja som du fick i julklapp. Du får ju inte alltid byta reavaror, kom ihåg det!

Så nu är vi alla redo för mellandagsrean, vi kanske ses i vimmlet. =)


Coming home for Christmas!

Packad och klar för stockholm. Bara en fyra timmar lång föreläsning däremellen sen så flyger jag hem för jul. =) Ikväll blev det en jätte mysig avskedsmiddag med några tjejer från klassen, turkiskt! Otroligt gott, fortfarande mätt. Dagen började med att jag försov mig och vaknade med en huvudvärk utan dess like så jag stannade kvar i sängen. Var dock tvungen att stiga upp nån timme senare för att tvätta och jag passade på att städa och packa klart imellan tvättarna. Har så mycket grejer med mig hem (läs kläder) att jag inte ens får igen min resväska. Får hoppa lite på den så kanske den går att stänga imorn. Vad ska man ha med sig för jacka hem undrar jag? Jobbigt att släpa med sig den varmaste av de alla och så visar det sig att den är för varm där nere i plusgraderna. Men jag lovar att ifall jag inte tar med den så kommer det bli 20 minus och massor med snö, jag brukar ha den turen!

Dags att sova, see you in Stockholm! KRAM


studentbostad uthyres!

Så om det finns någon student i Östersund som vill hyra en etta på 27 kvm under våren och sommaren så kan de hör av sig till mig. Skulle va otroligt skönt att få hyra ut den så man slipper ta med sig den kostnaden ner till stockholm under praktiken. Tänk vad jag kan spara pengar, lovely! Men först måste man ju få en praktikplats..ser lite mörkt ut nu hörrni, inge kul alls. Satt hela gårdagen och ringde som en tok, men ingen nappade. Trist! Har mailat några ställen och ringt och lämnat ett meddelande till andra så lite hopp har jag kvar, men det börjar sina av det också nu. Men inte ska man hänga läpp för det! Nej för om två dagar åker jag hem..känns lite konstigt att jag ska hem och va där i två veckor sen upp igen och avsluta kursen för att sedan en och en halv vecka senare åka hem igen och va hemma i 8 månader! Thats crazy! Undrar hur det kommer gå att bo hemma nu när man är så van vid att bara ha sig själv att ta hand om och ta hänsyn till. Bara gå ut genom dörren och komma hem när man vill. Kommer ta tid att anpassa sig till familjelivet igen tror jag. Men det kommer definitivt bli mysigt! Saknar ju min söta familj så klart ska det bli kul att bo hemma igen. =) KRAM





Sunday.

Seg söndag! Vad har jag gjort idag egentligen? Ingenting. Igår var dock en lyckad kväll. Var hemma hos en klasskompis och umgicks med fler klasskamrater innan kvällen avslutades på Plaza. Sista utgången innan julen hemma och det vart en bra avslutning på terminen. Blir en liten mysig middag med några tjejer på torsdag sen tar jag flyget hem till plusgradiga stockolm för att fira jul och nyår. Hoppas veckan går fort!

Ska äta lite glass nu tror jag, bodypump imorn så det är oki. =) Älskar en reklam som går just nu på tv och den här låten är helt underbar. Ny favorit!

Låttips!


Förar med systrarna Karlsson!

Just nu är det förfest hos märy och hon och hennes syster kör någon tokig dans och jag är tvungen att skåda detta! Hehe..De är sjukt lika varandra systrarna Karlsson..helt underbara! Har ätit lite tacos och snart korkar vi upp vinet tror jag nog..ska bara låta maten få sjunka lite först. Idag vaknade jag som vanligt sent och satte på tv där det visades nån mysig julfilm så jag stannade kvar i sängen tills klockan vart två..det är ju ändå lördag. Sen ställde jag mig och diskade, men det var mycket mysigare att diska förra helgen. märkligt! Sen dammsög jag min stora lägenhet och så vart klockan fem. Dagarna passerar väldigt fort nu och snart åker jag hem för julen..längtar..=)
Grattis Kevin förresten, tror nog inte han läser min blogg, men ändå! Han va duktig igår och en värdig vinnare!
Nej nu fick jag ett glas vin i min hand av märy så jag får nog återgå till förfestandet. Kram på er! 

Spontanitet är att sätta sig på ett tåg och åka till Kiruna!

I min vilja att va spontan igår så tog jag på mig mina favorit pumps och leggins med en tröja över såklart och gick ut i den 16 minusgradiga kylan till News med Maria. Vet inte om det var så lyckat, för mina fötter vill fortfarande inte riktigt bli varma. Men trevligt hade vi, den här veckan har gått i nån slags "va fan gör man i den här staden när man är ledig" tema. Vi skrev ju klart hemtentan i tisdags redan och sen vart vi lediga för resten av veckan. Vad gör man då? Jo man köper en flaska vin och gör en jätte god potatissallad och så sitter man och fnissar hela kvällen. Jag är maria är bäst på denna typ av aktivitet! Och vet ni jag halkade inte även fast jag gick med mina 8 cm höga pumps hela vägen till krogen och det var otroligt halt, grejen är väl den att jag inte går så fort helt enkelt utan jag smyger fram och det tar ungefär så där en kvart att ta sig till stället, men vad gör det när man kommar fram utan att ha ramlat och fått ett sånt där härligt blåmärke på rumpan. Klarar mig utan det!

Hamnade hemma hos våran förredetta chef på nån slags efterfest vid ett tiden, eller kanske var klockan tolv? Vet inte hur som helst så blir vi alltid kvar där så länge, jämt! Vad detta beror på vet jag inte..kanske var det för att jag somnade i soffan och maria kände inte för att bära mig hem..så hon väntade snällt tills jag vaknade vid tre. =) Du är en sån snäll vän märy!

Idag har vi gått fram och tillbaka på gågaten och letat lite julklappar till märys familj. Mina klappar är redan inköpta så på kontot ekar det av tomhet. Köpte biljetter till Coldplay i Sommar idag också. Så himla kul, åh jag längtar till den 22 augusti!! Var tvungen att nalla av sparpengarna, med det är det tamig tusan värt! =)

Imorn är det fredag igen och dags för Idolfinal! Hejja Kevin!! Men jag hejar lite på Alice också för hon är ju duktig hon med! =) En vecka kvar tills man åker hem imorn också...kul! Men ni i sthlm får se till att fixa lite snö till min ankomst tycker jag, synd för tomten att han måste bära med ett paraply när han går runt på julafton och delar ut klappar! Riktigt sugen på ett bra nyår det här året också..ingen som har nått planerat eller så? Fundera på det och återkom till mig sen =)
KRAM

Vinter.

Dags för julkappshysteri och annat mys i veckan för hemtentan är inskickad och alla seminarium är gjorda! Gött att va student hörrni, fast hur många gånger kan man gå fram och tillbaka på gågatan egenligen? Fem dagar kvar tills nästa kurs börjar så det blir några varv..Inte som att man inte sett allt sen innan. =)

Har varit en bra helg! Både utgång, slapp, bowling och Johan Glans. Härlig blandning. På tal om bowlingen, spelade ganska bra om man får skryta lite, vann en serie och lika på en annan, de andra två råkade ja förlora men det var första och då var jag inte uppvärmd och den sista och de skyller jag på mina fingertoppar som gjorde ont. =P

Jag är ganska bra på uno också bara vann sex gånger på raken men det behöver ju ingen få veta...

Om vi kanske skulle prata om väder och vind så kan jag upplysa er som bor i den södra delen av Sverige att temperaturen har sjunkit till minus 16 grader ikväll. Lika kallt var det imorse och när jag knallade upp till skolan i ottan så hade de tänt brasor upp på campus, var tvungen att stanna upp och bara titta för det var så vackert. Mitt på campustorget har de en jätte stor gran med ljus i så hela omgivningen var otroligt fin. All snö som glittrade i kylan gjorde ju inte det hela fulare! Ska man kanske fira jul här uppe istället för i plusgradiga Sthlm? Blää.

Idag har jag och maria försökt få lite sommar känsla mitt i december mörkret, så vi gjorde min och min mosters goa sommar-potatissallad och hade sill till..otroligt gott! Blev massor kvar så imorn blir det rester..=)
Jag är inte den bästa på att laga mat och har inte världens bästa fantasi funderade på om man kanske skulle ta en matlagningskurs..nån som vill haka på? Alltid bra att kunna laga mat om inte de i framtiden kommer på matpiller, men det vore ju bara för tråkigt!

Sist men inte minst så måste jag bara dela med mig av denna nyhet. Nu händer det grejer i Östersund förstår ni..hehe
Läs och tro de ni vill, men jag tror nog det finns nått långt där nere i den kalla sjön!








skrivkramp och pepparkakor

Har fått lite skrivkramp på senaste, vet inte riktigt vad jag ska skriva om. . .

Kan ju berätta att det kommit ytterligare flera decimeter med snö här uppe nu och när jag skulle gå till pilatesen idag så höll jag på att halka ett antal gånger, men än har jag inte ramlat! Igår bakade jag lite pepparkakor och lyssnade på julmusik och ute snöade det, så julstämning finns det gott om här uppe i Östersund.




Kursen vi läser just nu är ganska lätt och vi har inte så många föreläsningar heller, hemtentan är skriven så nu bockar man bara av seminariumen och väntar på att nästa kurs ska börja. Ska ta och läsa lite inför seminariet imorn sen är det bara ett bodypump pass att klara av imorn sen är det helg. Och då får jag besök från Göteborg så helgen ska bli riktigt kul. =)
KRAM

RSS 2.0