One week.

En vecka har gott och det känns som vi varit här i en månad på både gott och ont. Stämningen är på topp just nu och vi är alla otroligt förväntansfulla inför de kommande veckorna. Imorn börjar allvaret. Då ska vi möta upp några studenter som också pluggar socialt arbete och vi ska tillsammans lyssna på en föreläsning och sen delas vi upp två och två för ett besök hemma hos varsin indisk student för umgänge och middag. Har som väntat blivit lite dålig som de flesta turister blir och därför tagit det lugnt idag. Igår försökte några tjejer och jag oss på en utekväll, vi kom inte så långt dock, ner till slutet av gatan och efter att ha försökt förklara vart vi ville åka till två ricksaws och en privat personbil som stannade och frågade om vi ville ha hjälp vände vi på flipp floppen och gick hem igen. Glada och nöjda ändå. =) Nu sitter vi alla och väntar på pizza som vi ska få hemkörd, inom 50 min ska den komma, men med lite svårigheter att förklara vart vi bor och indiernas "isch time" så blir det nog middag vid midnatt, men som våran handledare försöker lära oss; "Let lose, everything will happen. just let lose" Så är det bara att gilla läget.

En super tråkig nyhet är att min kamera strejkar! Den vill inte öppna sig och ta fina bilder av Indien! Surt som bara den. Har inte tappat den ens en gång utan tror det beror på den enorma luftfuktigheten som är här. Men ska gå ner till canon på hörnet här och fråga om hjälp nån dag vi har tid och förhoppningvis så löser det sig, annars köper jag en ny. Den som var så ny och fin, blä!



Glad tjej på väg i natten i Indien         Längst in bor jag, har satt upp fina bilder på min familj <3



Hy Fashion! Massor med vackra kläder och massor av människor.



På väg nånstans i Pune, säkert till nån shopping gata. =)

Forkyld.

Igar blev en jobbig dag, det ar mycket som hander har i Indien och pa kuppen har jag blivit forkyld! hatar att vara sjuk pa sommaren och har har vi 30 grader, annu varre. Inte kul.. Idag har vi haft ett seminarium pa en skola som var handledare Lakshmi var med och startade. Skolan ar jatte stor och alla barnen ar sa himla sota!

Seminariet handlade om Kultur och hur nagot som kan vara "fel" har kan vara "ratt" dar. Var riktigt intressant, men med ett huvud fullt av potatismos sa vart det lite tungt. Lakshmi ar verkligen en inspirerande person och om man kunde bli lika engagerad som hon, om sa bara till halften sa blir jag super nojd.  En otroligt driven kvinna. Imorn ska vi till en resebyra for att planera vad vi ska gora under vara tva veckor av ledighet som vi kommer fa i oktober. Vi i "familjen" har har alla planer pa att aka till Kerela och leva charter och fa sola och bada. Efter alla intryck och upplevelser vi kommer fa de kommande veckorna sa ar det nog smart att boka en lite lugn semester. Fa slappna av och reflektera over allt vi sett. Det ar ju ett tag till, men har i Indien maste man vara ute i god tid med allt sa imorn blir det lite semesterbokning. Sen har "familjen" planerat att ga pa bio och det ser jag verkligen framemot, nagra i den andra lagenheten har berattat att det var en upplevelse, med bade katter i salongen och nationalsang. Tycker ni inte att det ar harligt att vi kallar oss for familjen redan, vad har det gatt, sex dagar. :) Vi ar verkligen ett harligt gang! Vet inte hur jag hade klarat av alla intryck har om det inte vore for de. <3

Igar var vi pa en stor mat bazar, typ som Ica Maxi hehe, kopte tva tunikor till for 100 kr tillsammans, den ena var det 40% pa, som om man behover rea har liksom. ;) Har skaffat mobilnr nu ocksa, men det tar lite tid tills den borjar fungera. Hor av mig nar jag fatt den att funka. Vill lanka till maka.blogg.se for bilder. Min dator ar sa seg att det tar hundra ar att ladda upp, men Marre lyckades sa ga in pa hennes blogg och kika.

Nu ska vi ivag och fika. Ta hand om er dar hemma. Saknar er! KRAM


Pics from India.



Här bor jag och min swindiafamilj på andra våningen.



Snygga brudar på Zurich´s flygplats.



Haha, kortaste benen i världen.


Raki.

Ar namnet pa en hogtid indierna firar idag och igar. Det ar en hogtid som uppmarksammar syskonkarlek och vanskap. Broder och systrar ger varandra vackra band som de knyter runt varandras handleder. Sa himla mysigt tycker jag! Ska kopa en till Brorsan. :) Det kan se lite olika ut beroende pa familj, ibland ger systrarna banden och broderna ger presenter tillbaka. Vad meningen med det har ar att knyta ett band mellan broderna och systrarna. Broderna blir en slags formyndare for sina systrar, att de ska se till att de mar bra och har det bra. Sa idag efter att vi hade varit pa guidad tur sa skulle varan guide aka hem till sin familj och laga mat och ata med sin familj och slakt. Vi borde ta efter demma hogtid, byta ut den mot halloween eller natt. :P

Idag har vi ocksa varit och shoppat lite mer. I'm in heaven! :) Dock kom jag hem med en tunika bara som jag kan ha over mina byxor som jag kopte igar, nar vi aker ut och besoker alla organisationer. Forsokte att ladda upp en bild men det ar inget snabbt internet har dar jag ar sa ni far vanta lite talmodigt ifall jag hittar ett cafe med battre tills nasta gang. Valde iallafall en tunika med single colour som de sager har, alltsa en farg bara. Den ar morkrod med traknappar langst upp. Lite enkel och inte sa praligt, men praligt ar inte riktigt jag. Byxorna har ett monster i militargront och morkrott och typ sandfarg.

Nu ska vi tjejerna dra vidare ut pa stan och forsoka hitta andra spannande affaren. Alla tyger ar sa vackra har, hade sa velat visa bilder som jag tagit idag :( Men det far kanske bli till nasta gang.

STOR KRAM TILL ER DAR HEMMA. NAMASTE!




Avgaser och shopping.

Annu en dag har i Pune har passerat. Idag fick vi dela upp och tva och tva och fick hanga med pa guidad tur av en Indisk student. Alla tre ihop tryckta i en ricksaw. Spannande! Avgaserna ar nagot jag maste vanja mig med, men man var lite hog nar man kom tillbaka till lagenheten pa eftermiddagen. Har kort kors och tvars i en del av Pune for ca 20 kr. Det ar inte dyrt har direkt, vi at pa en vad for mitt oga var en fin restaurang till lunch idag, for 400 rupees som i svenska kronor ar ungefar 100 kr. Da betalade jag for mig och halva guidens mat. Inte dumt alls. Pa restaurangen idag sa gjorde jag mitt forsta BIG Indien MISSTAKE! Jag at med vanster hand!! Oh NO.. Pinsamt! De kollade namligen lite mer an vanligt konstigt pa mig. Oj oj.. Men man lar sig av sina misstag heter det ju.
Sen har vi besokt lite kladsbutiker, i en kopte jag ett par skit snygga och helt underbart bekvama traditionella byxor. Ska ta reda pa vad byxmodellen hette. FabIndia hette affaren. Sett misar och tiggande manniskor. Haft varat forsta familjemote i huset och borjat kanna av att magen snart kommer leva sitt eget lilla liv. An en gang Spannande!

Imorn vantar annu en dag med guidning och avgaser som satter sig i alla halrum. Men vad gor val det nar man befinner sig i ett sadant harligt land som Indien! Pa aterseende! KRAM

Framme!

Jag ar har och jag lever! Antligen framme i det aldrig sovande Indien. Efter en natt pa en bank i Zurich och en riktigt bekvam flygresa sa kom vi fram till Mumbai igar kvall. Sen vantade en lang bussresa pa vagar jag aldrig skulle kora bil pa aven om jag fick en miljon. Manniskor och tutande bilar overallt. All heder till var busschauffor. Efter en skumpande, minst fyra timmar lang bussfard kom vi valbehallna fram till var lilla lagenhet som kommer bli varat hem nu de kommande 4 manaderna. Idag har vi vandrat omkring och forsokt gora oss bekanta med varan omgivning har. Imorn vantar guidad tur med Indiska studenter. Da vantar shopping och annat kul!

Hoppas allt ar bra med er alla dar hemma! Dags att ga hem och sova.
KRAM!


Far österut för nya äventyr.

Jag kan verkligen inte sova, det pirrar i hela kroppen och jag är rädd att jag ska vakna upp ur denna fantastiska dröm om jag lägger ner huvudet på kudden. Kan ni förstå att jag ska resa hela vägen till Indien imorgon!? Helt Galet är vad det är och jag är så sjukt taggad inför detta äventyr som jag nu ska få åka på så det är inte klokt! Ska försöka att uppdatera er här så ofta jag kan och hinner. Det skulle vara så kul om jag kunde få dela med mig lite av allt som jag kommer att få vara med om under de kommande fyra månaderna! Och har vi tur så kanske det kommer med en bild eller två. Imorgon halv sex ska jag möta upp mina swindiankollegor på Arlanda och gissa om det kommer osa nervositet på terminal fem imorgon. Halv åtta lämnar vi Sverige och far Österut. Vinka om ni ser något flygplan uppe i det blå runt då så ska jag vinka tillbaka så mycket jag kan. ♥


Adjöken adjö!

Ryggan är packad och jag är redo att åka hemåt. Bara en arbetsdag kvar! Ska bli så mysigt att komma hem till familjen och vännerna, men är lite oroad över kommande vecka och alla saker som ska fixas till Indienresan. Har gjort en lista, så ordningsam är jag vet ni, men jag vet också att jag kommer glömma nått. Det är inget man kan ungå, hoppas bara att det är nått som inte är så viktigt, som man lätt kan köpa i Indien. Ska ta en taxi imorn till bussen, orkar inte cykla med både stor ryggsäck och dataväska. Och halv tolv så slutar jag för att sen åka till båten som går till Strömstad och därifrån tåg till Stockholm. Samma resa som hit, fast reverse. När jag lämnar jobbet imorn har jag:

Skurat och städat 345 toaletter, 45 mötesrum, 15 Kafégolv, tömt 465 papperskorgar och åkt upp och ner med hissen över 100 gånger. vilka siffror! Ja tre veckor har gått fort, men nu tackar jag för mig och åker hemåt till Mitt Vackra Stockholm. Ciao.



                                Ett litet kollage till pappa. =)

modern piga.

Mamma har kommit och åkt och tillbaka är jag i min lilla bubbla av ensamhet och städning. Alla människor har något knep som för med sig ett visst lugn till själen och för mig är det att städa, märkligt va? Men så är det, inte yoga, thai chi eller annan typ av meditation utan gammalt hederligt skurande. Vad det i botten handlar om är att fokusera på något annat än det som upprör en och för mig funkar det som jag gör. Om jag skulle sitta ner och tänka så skulle tystnaden bli för påtaglig och ensamheten blir ännu mer synlig. Dock kan mitt sommarjobb nu förstöra lite för mitt sätt att få tankarna på annat håll, det är inte lika "kul" längre när man håller på med det varje dag trettiofem timmar i veckan. Kanske är det dags att upptäcka meditationen iallafall. Har iallafall haft en mysig helg med besök från hemma. Vi har gått på stan, ätit gott ute, solat, badat och ätit räckor på balkongen. Kan inte ha haft det bättre! Nu ligger fokus på att få veckan att gå så det blir fredag och mina tre veckor i Norge är över och jag får åka hem till min familj och mina vänner som jag vill umgås och mysa med innan jag drar vidare för ett längre äventyr i Indien. Men än så länge är det fokus och mantrat "man måste kämpa för att växa" som gäller här i Sandefjord!



 

RSS 2.0