Se upp..

...för fallande snö från taken gott folk! Iallfall här i Sockholm där det verkar som om våren är nära. Men mars månad brukar lura oss lite och säkert kommer det bli kallare och snöa en halvmeter till minst innan stockholmarna får se grönt gräs och känna ljumma vindar.  På ett sätt har det varit skönt vädermässigt att vara här hemma denna helg. Min vinterjacka kunde lätt ha bytts ut till något lite tunnare, men jag vet inte riktigt om jag gillar att gå runt med blöta fötter på grund av enorma slask och vattenpölar. 2 grader i all ära men jag får nog stå ut med -22C några veckor till i Östersund eftersom jag måste åka upp igen på tisdag och fortsätta mitt äventyr, där blir man iallafall inte blöt om fötterna, alltid något!

Har umgåtts med de sötaste i helgen och igår blev det utgång i storstaden. Både ruinerad och lite besviken på stället vi gick till, men vad gör väl det när man fick shake loss med två av Stockholm finaste tjejer! ♥ Om man bara kunde packa ner de i sin resväska och ta med sig de upp! På tisdag är det dags att ta tag i vardagen igen och få ordning på C-uppsatsen. Ses då!




morgonstund har guld i mun.

Vet inte hur man gör för att somna längre. Läste ut en bok inatt när john blund envisades med sin frånvaro. Sov oroligt och vaknade klarvaken halv sex. Vred och vända på mig säkert tio gånger innan jag gav upp och satte på TVn. Kollade på serien Jims värld som by the way är en urdålig serie. Inte heller de torra skämten fick mina ögonlock att kännas tunga så vid sju gick jag upp och gjorde frukost och här sitter jag nu pigg och kollar på MTV breakfastclub. Seriöst nått fel på mig! Kommer säkert bli jätte trött under dagen och somna nånstans i ett hörn.

  


Godmorgon.

frossa.

Min kropp vill inte bli varm vad jag än gör. Mamma brukade säga åt mig att ställa mig att diska för då blir man varm, men jag har testat det är det funkar inte idag. Har kört ett varv med dammsugaren heller inte det gjorde mig varm. Hoppas att box passet klockan sju sätter igång blodcirkulationen i min stackars frusna kropp! Imorn ska det bli -38 C inte helt okej tycker jag.  Jag vill ha vår och det nu på momangen!





Idag är det Internationella dagen för att bekämpa cancer ... Till minne av dem som förlorade kampen mot cancer, och de som fortsätter kampen. Jag fick aldrig chansen att träffa min vackra mormor som dog av cancer när min mamma var liten och mina tankar finns alltid hos familjen till min mammas kusin som gick bort i cancer i höstas. Jag ber för ett botemedel. Gör det du med! Eller donare en summa pengar till cancerfonden. Varje bidrag stort som litet spelar roll för kampen mot denna sjukdom som vi alla på ett sätt eller annat påverkas av i vårat dagliga liv. Cancerfondens vision är att cancer ska kunna botas. Låt oss delta i denna vision och bidra med det vi kan. Mina tanker går idag till alla som förlorat kampen och till deras anhöriga samt till alla de som slåss för att överleva!


le dimanche, le temps s'arrête.

Söndag söndag söndag, varför är söndagar en sån grå och trist dag i veckokalendern? Tog mig en lång sovmorgon och åt en god frukost och ska snart iväg och dansa lite afro, man får ju krydda sådanna dagar som denna för att överleva de eller hur? I fredags blev det utgång och igår melodifestivalmys med tjejerna. Imorgon börjar terminens första riktiga utmaning, det är dags för C-uppsats och de kommande 10 veckorna kommer nog bli hektiska och mycket intressanta. Ser framemot att djupdyka i det ämne som jag och Maria har valt att skriva om. Nu väntar jag bara på våren, men just idag så verkar den vara lång långt borta. Det är 16 minus och det snöar ute och har gjort det sen imorse. Så vill man se vårblommor får man köpa de själv. Får pengar på torsdag så då kanske man skulle inreda fönsterbrädorna med lite färg.





le dimanche, le temps s'arrête/På söndagar står tiden still.


Sanningar.

Haft en konstig dag, pendlar mellan ups and downs och vet inte riktigt hur jag mår för tillfället, bra eller dåligt? Har tenta på fredag och har inte börjat plugga på allvar ännu. Hade till och med glömt bort att anmäla mig till tentan. Som tur var gick det att anmäla sig sent hos tentamenansvarige i skolan så nu slipper jag stå utanför och vänta en timme. Jag är heller inte speciellt orolig över att jag inte pluggar vilket är lite konstigt. Har för mycket i tankarna för att orka bry mig, kanske inte så bra. Det bästa med dagen var ett BOX-pass klockan sju och det var hur skönt som helst att få slåss och sparkas lite och bli så där härligt slut i hela kroppen, sitter fortfarande och skakar.


Ps. Tack Söta Mamma för den JÄTTE fina stickade halsduken, var perfekt!


piggs.

Hur kommer det sig att hantverkare alltid lyckas skita ner så mycket efter sig? Klampar in med skor och grisar ner. Hehe nej men allvarligt hur lyckas de? Har haft två män på besök idag som sotat kanalerna i kök och badrum så nu är det drag i fläkten. Dock låter den fast den är av..hmm blir spännande till läggdags. Inte såg någon av de ut så här heller, men man kan ju inte få allt här i livet för nöja mig med en fungerande fläkt!



Hej jag heter Bambi.

Mysig lördag med skridskoåkning i vinterparken. Tyvärr så klämde skridskorna åt nått alldeles så det blev inte ett så långt åk, men fick känna mig som Bambi på hal is ett litet tag iallafall och det var riktigt kul. Blir nog ett åk nästa helg med, men då får jag nog stoppa i mig en värktablett innan om det ska gå. Ikväll är det andra deltävlingen av Melodifestivalen för de som inte vet det. Ska kolla på spektaklet hemma hos Märy och äta en god middag, fetaostbiffar och klyftpotatis mumma! 

 
 
Alla i Östersund hade tagit sig ner till Storsjön idag för lite friluftsliv på hög nivå. Solen sken och jag tror alla njöt till max. Här i Jämtland tar vi hand om varandra och bjuder på gratis skridskoslipning dock bara till långfärdskridskor och detta förstod man inte av skylten så efter att ha stått i kön en tre kvart blev man lite putt, men så fick man ett gelehjärta och då blev jag glad igen. Idag har varit en bra dag och än är den inte slut så kram på er alla söta och ta hand om varandra och kom ihåg att imorgon är det alla ♥ dag.



se upp för hemsk bild.

 




Maria - Kolla där ser man verkligen min "hästmun"!


Karoline - Men det där är ju jag! haha..













Isprinsessa.

Som ni kanske har märkt så har jag tjatat mycket om att jag vill åka skridskor. Har dock inte hittat mina hemma hos föräldrarna och trodde att de gått förlorade. Vände upp och ner på vinden senast jag var hemma, men de var spårlöst försvunna. Har inte hittat några billiga att köpa så drömmen om att få göra en piruett på Storsjön hade nästan bleknat bort. Men så ringer mamma ikväll och säger att hon hittat de! Mitt hjärta tar ett skutt och ett stort leende sprider sig i mitt ansikte. Min dröm kommer att gå i uppfyllelse. Hoppas de hinner hit innan helgen med posten för då är det jag som göra varm choklad och drar ner till vinterparken och glider ut på isen! ♥


godkänd.

Mina tretton handskrivna A4a sidor på salstentan gav mig mitt vanliga C i betyg på Barn & Familjekursen. Jag får vara nöjd, skönt att ha klarat den iallafall då det visst var många som fick F eller Fx om man ska tro på ryktet. Nu ska jag bara klara den här vetenskap och metodkursen sen blir det C-uppsats. Bara att hålla ångan uppe!


Efterlängtad.

God förmiddag allihop. Sitter och äter min efterlängtade ostmacka och väntar på att tiden ska gå så det blir dags att dra iväg på bodypumpen som börjar klockan 12.00. Idag är vi lediga från skolan så det blir att plugga inför kommande seminarie, tenta och uppsats-seminarium. Det är mycket som snurrar i huvudet nu och man kan inget annat än att beta av allt en sak i taget. Nej nu är det dags att klä på sig träningskläderna och göra sig iordning för veckans andra träningspass. Hej så länge!

älskar lördagar hatar söndagar

Blev en riktigt mysig lördag igår med invigning av "vinterparken" som på vintern byter namn, men som annars går under namnet "badhusparken". Igår bjöds det på korvgrillning, underhållning för de små och annat mys som att åka häst och släde på isen. Såg riktigt härligt ut i solskenet. Nu ska jag bara fixa de där jäkla skridskorna så man kan ta sig ett åk på isen. Sen på kvällen kom tjejerna hem till mig på lite grekisksallad och melodifestivalenmys. Blev en lyckad kväll med massa tjejsnack och goa skratt, sånt gillar jag starkt! Men helger har ju en baksida också och den kallas för söndagsångest. Försökte ta en så lång sovmorgon som möjligt så man slapp vakna och känna den där känslan av att bara vara tom. Usch det värsta jag vet, sen håller jag på att bli förkyld också och proppar i mig c-vitamin och thé med honung. Hoppas man slipper bli sjuk.

Nyheter!!

Praktiken är fixad för hösten och gissa vart jag ska åka? Till Indien!! Fick det bekräftat idag och har inte riktigt fattat det ännu. Jag kommer åka med det goaste gänget av tjejer vi är sex av nio tjejer som känner varandra så det här kommer bli helt grymt kul! Vandrar på moln just nu..I maj åker vi till Örebro för att träffa det gänget som ska med därifrån och träffa kvinnan som står bakom Swindiaprojektet och lära känna varandra och få veta lite mer om vad som väntar oss under de 15 veckorna vi ska vara där borta. Åh det kommer bli så roligt, vill åka nu NU! Men det är lite saker som ska fixas innan bland annat; Vaccin, Visum och flygbiljett. Längtar!!

                      

syndar...

Avbokade body pumpen idag och bakade chokladmuffins istället. Tycker inte om när människor skryter men de här muffisarna är nog de godaste jag ätit! De blev så där härligt sega i mitten och okej de var lite svåra att få bort från pappret, men vad gör väl det, efter lite trixande med pappret så fick jag njuta av en chokladdröm som tog mig till sjunde himmlen. Mums! Jag skulle nog kunna leva på bara choklad resten av mitt liv.

tillbaka!

Ibland behöver man ta en paus från sitt liv en liten stund och det är helt okej. Det finns ingen som kan leva livet ut och ha skoj 24/7 och inte heller är det möjligt. Så de gånger jag hamnar i små svackor numera blir jag inte livrädd längre, jag vet att de kommer ibland och att de försvinner efter ett tag och att man efteråt har fått perspektiv och kan se livet från en annan vinkel. Man lär sig mycket om sig själv om man är beredd att se möjligheterna vill säga. Så jag tog alltså en liten paus i tillvaron och åkte hem en sväng förra veckan och hämtade hem lite ny energi och goda råd från bästaste familjen och sötaste vännerna. ♥
Nu är jag i vilket fall tillbaka och hoppas att våren inte hamnar mer upp och ner. ciao


RSS 2.0