en pytte liten uppdatering

Julen är över för detta år och nu vankas det nyårsafton om några dagar. Har redan gått en vecka sedan jag flög hem hit till Stockholm och det blev en lugn och mysig jul med familjen med fina klappar och god mat. Snön ligger fortfarnde kvar men det har blivit lite isigt så man vågar inte riktigt sig ut i pulkabacken, men ska nog ta till mig mod här någon dag. Nyårsafton ser ut att bli firad i Uppsala med vänner och bekanta, ser jag mycket framemot. Nu ska man bara rota fram något att ha på sig också. Dumma jag skänkte bort min gamla nyårsblåsa i våras för den tog sån plats i garderoben. Den hade man ju kunnat återanvända! Får ge mig ut på jakt efter en ny helt enkelt. Var och hämtade en kursbok från universitetet idag som jag ska börja ta mig igenom. Kul! För det är ju endast en vecka kvar tills tåget tar mig tillbaka till Östersund så det är bäst att sätta igång och vara flitig.

Home for Christmas.

Imorn går flyget klockan halv åtta på kvällen och jag räknar sekunder och minuter. Vill ha duggan gjord och att packningen ska vara packad. Jag är verkligen sämst på att packa, antingen så packar jag för lite och glömmer nått viktigt här uppe eller som i 99 fall av 100 så packar jag alldeles för mycket och använder inte ens hälften av kläderna jag tagit med mig. Men det viktigaste verkar vara att packa varmt iallafall. För det ser ut som min önskan kommer att slå in att vi får en vit julafton! Det var verkligen länge sen vi hade det, kommer inte ens ihåg när vi senast hade det. Så mössan, vantarna och halsduken får komma med hem plus några varma skor. Borde egentligen plugga inför imorgon, fast det är mycket roligare att leka med datorn och skriva blogginlägg. Men jag får lov att vara en duktig student nu och läsa min bok. Ciao.



Pics.

Någon beställde snöbilder från Jämtland. =) Mina kamera är inte den bästa men har man en dator kan man trolla lite. Har nyss kommit hem från ett mysigt Julbord med tjejligan. Det blev god mat och lite leker. Mitt lag gick och vann också så det var ju inte helt fel. Whoho!! Härligt med helg också, inte långt kvar till hemfärd heller. Det gillar jag!






cute ey?

Finns det något sötare på denna jord? Nej jag tror inte det.



Saknar min katt Fialotta! <3


längtar..


Årsmodell 2008

Precis varit och pumpat musklerna, stackars de verkligen! Det har kommit sjukt mycket snö, snöat hela natten och hela dagen så nu kan vi inte klaga längre på att vi inte har nån snö. Vill bara ut och leka och göra snöänglar, kanske kasta en och annan snöboll också. Julmusiken står på högsta volume och jag vill göra varmchoklad men har ingen mjölk. Får göra mig en kopp med instantcoffee istället och ha i lite oboy, kanske blir gott hehe.

Sitter och lyssnar på E.M.Ds nya låt "Välkommen hem" Tycker det är så fint av de att spela in en låt där pengarna av försäljningen går oavkortat till Stadsmissionens kampanj "En sång för de hemlösa". För det är inte alla som har ett hem eller en familj att fira jul med. Så varför inte tänka på de som inte har det lika bra som oss andra och gå in här och ge ett bidrag och samtidigt få en mysig låt på köpet. Det har jag gjort iallafall och vad handlar julen om egentligen om inte om kärlek så var en medmänniska du också. =)

Update: Det blev nått fel när jag skickade mitt sms, fick ingen låt, men vad gör det jag fick ge 50 kr till de hemlösa. Sen såg jag att E.M.Ds dokumentär går på kanal 8 just nu började klockan 21.00 ett litet tips. =)



Nedräkningen har börjat.

Sicken seg söndag det blev hörrni! Blev tre förfester igår därbland en blev en efterfest efter ett tag, traskade väl hem runt tre. Och det är nått speciellt med att gå hem sent på natten när det är så där stilla och tyst, man får en känsla av mystik och den där känslan man fick när man var liten när man fick vara uppe längre än vanligt. Tog en längre sovmorgon imorse och jag tror det var bra för imorn (idag) börjar vi en ny kurs som sträcker sig över jul och den är verkligen ingen lek. Långa dagar med föreläsningar och massor med böcker att läsa.

Har inte gjort så mycket idag utan bara slappat och plockat lite i min "gigantiska" lägenhet så vid nio när filmen The Holiday började sprang jag och Maria till OKQ8 och köpte polly och cola, blev en mysig avslutning på helgen. Har fått köpt en till julklapp också denna gång till Pappa. Mammas inhandlades i veckan. Så det börjar ta sig nu och känner ingen som helst stress inför julen utan vill som sagt bara att veckan ska gå fortare än kvickt. Missar julbaket iår tyvärr, men forhoppningsvis så väntar de med att klä granen tills jag kommer hem. Dags att sova nu dock, men låter nog julskivan med Josh Groban stå på i bakgrunden. Ute snöar det också och den julkänsla som hade försvunnit har kommit tillbaka så jag är pepp inför imorgon och för den nya kursen. Sov gott mina vänner.
                                                                            <3


01.15 borde kanske sova?

Haft en riktig myskväll med tjejerna. Blev såklart Idolfinal och massor av skratt, sånt härligt gäng med tjejer verkligen. Nu är det nedräkning inför hemfärd den 22:a sen hoppas jag på en lugn och fridfull Jul med min fina familj. Har hört rykten om att det snöat hemma så ännu lever hoppet om en vit Jul. Hade verkligen varit mysigt, men vi får se om det får ligga kvar. Vad jag tjatar om det här med snö på julafton känner jag... Men det står faktiskt högt upp på önskelistan, precis under worldpeace. =) Borde egentligen sova nu, men det känns inge kul. Kommer inte blir kul på länge länge.. Imorn blir det stan iallafall med Märy, dags att kolla lite efter julklappar även fast det ekar på kontot. Men det ska nog gå att ordna nån bra present till de där hemma ändå. Ni har väl sett den nya IKEA-reklamen..hehe se upp för "hemmagjorda" smörknivar mamma och pappa. Lillbrorsan kom in på universitetet nu till våren så fundera över att snickra ihop ett "börja-på-univeristetet-kitt" hehe tror det kan bli bra. Vad önskar ni er i julklapp?

för länge sedan...

När man närmar sig jul så börjar jag sakna att jobba på dagis med alla söta barn. Det har redan gått två år sedan jag senast jobbade med alla underbara småttingar som gick på mitt dagis där jag jobbade. Och vid juletid gick vi alltid med några barn i taget till Gamla Stans julmarknad och fikade efteråt, en riktigt mysig tradition som både vi i personalen och barnen uppskattade. Men det som jag gillade mest var att få pyssla runt julen. Barnen fick göra små julklappar till sina föräldrar och jag fick vara kreativ och komma på lätta, roliga saker som barnen kunde göra. Älskar att pyssla! Nu är det säkert stora förberedelser inför Lucia och det finns inget annat som får mig att smälta som när de små kommer intrippande till "tipp tapp tipp tapp tippe tippe tipp tapp". Härom dagen fick jag en riktigt fin julkonsert av min snart tvååriga kusin genom telefonen. Sötare unge får man leta efter. <3

Hoppas alla barn får en fantastisk jul. För julen är som bäst när man är liten och minnena från julaftonsmorgon när alla klappar ligger under julgranen och väntan på jultomten hela dagen sitter i hela livet ut. =) 





Update:
Tiden flyger förbi mig och jag hänger inte med, lillkusinen fyller 3 år! Skrev fel, fy mig han är ju en stor kille. =)


check!

Nu kan jag bocka av vaccinsprutan från min "to-do-list". Är livrädd för allt vad sprutor heter, blodprov, vaccin och skrämmer alltid upp mig så man får hjärtklappningar och magen vrider sig flera varv. Sen när man tar den så visst nyps det till lite och det är inte världens skönaste känsla men det går ju över på två sekunder, varför lär man sig aldrig?? Konstigt det där. Nu blir det att sitta och vänta på att febern ska kicka in eller att armen börjar värka så man vill såga av den, för jag har hört några riktiga skräckhistorier, sen kan ju de vara överdrivna, Eller vad har ni hört? 

Måste bara berätta om den snälla farbrorn som skulle ge mig sprutan också. Vi var ett par stycken som gick tillsammans och tog världens omväg till stället där man skulle få ta, men hittar tillslut och hinner precis in innan de stänger för dagen. Fyller i mina blanketter och går fram till en liten gubbe som står redo för att ge vaccinet. Säger att jag är jätte nålrädd och han verkar se på mig att jag är livrädd så han frågar om jag har hjärtklappningar. Ja, säger jag och berättar att jag och en kompis gått och skrämt upp varandra så nu börjar jag känna mig lite yr. Han erbjuder mig att ligga ner medan han ger mig sprutan och jag tycker väl det är lite väl töntigt, men går med på det iallafall. Sen frågar han mig om jag är höger eller vänsterhänt. Vilket jag svarar att jag är högerhänt. Då ska man tydliga ge sprutan i vänsterarmen (eftersom man kan få ont i armen efteråt). Lägger mig ner på britsen och han sätter sig på stolen bredvid och säger åt mig att bara ligga och andas så ska det här nog gå bra. Och visst gick det bra. Men sen efter allt är över upptäcker jag att han gett mig i högerarm iallafall.  Han reaktion blir -Oj nu blev det visst högerarm iallafall! och ser lite smått överaskad ut. Men verkar inte bry sig mer över sin upptäckt utan säger att jag kan ligga kvar ett tag och inte ställa mig upp för snabbt och försvinner fortare än kvickt ut ur rummet. Och medan han förvinner så slår det mig att va tusan!, tänk om jag får jätte ont i armen då kommer jag inte kunna göra någonting och jag går ju faktiskt i skolan och behöver min skrivarm. Dumma trötta gubbe som inte kan skilja på höger och vänster, om jag får ont i armen nu så kommer jag skicka efter dig så du kan skriva mina anteckningar i skolan bara så du vet! 


 

tom fast ändå inte...

Jag är rädd på riktigt nu, men jag orkar liksom inte bry mig. Det får gå som det går känner jag. Har precis gått igenom ett tjockt häfte med en massa information och det får räcka. Klockan två imorgon får ni hålla tummarna för mig att det ska gå vägen. Vill bara ha den gjord nu nu nu....Sen tar vi helg och kan andas ut. Ska nån göra nått skoj? Jag vet vad jag ska göra iallafall. Utsätta mig för en situation vi numera kallar för "dopamindusch" Är ni med mig? Sov gott vänner! Ciao.

not a piece of cake!

Vill bara att det ska bli den 22:a så jag får åka hem till min familj och fira jul. Har en riktigt jobbig tenta på fredag och börjar så smått känna ångesten sprida sig i kroppen. Härdsmälta i huvudet. Imorn blir det massor med kaffe och intryckande av alldeles för mycket fakta för mitt stackars huvud. Börjar redan få huvudvärk bara attt tänka på det. Dumma professor som gillar sitt ämne lite för mycket för sitt eget bästa. Vi förstår att du gärna vill lära oss allt du kan men det går inte på fyra veckor! Ge oss fyra till så kanske det fastnar också, nu har det börjat likna mest stresspluggande och det leder bara till att allt försvinner dagen efter tentan och det är väl inge bra?

Orkar inte tänka mer på den här kommande tentan nu, snart dags att sova men först tänkte jag visa er några bilder på mitt julpyntade hem.



  


RSS 2.0