Jag suger på att uppdatera!

Jag är lite dålig på att uppdatera....Men det är bara för att det har varit mycket med praktiken, helt slut när jag kommer hem efter en dag på sjukhuset. Men kul är det! Och väldigt intressant och lärorikt. Imorn blir det upptaktsträff med andra praktikanter och deras handledare i Stockholm ska bli roligt att få höra hur andra har det på sina praktikplatser. Jag har nog haft en välldans tur (kan man säga välldans?) Any ho! Det jag vill säga är att jag trivs fortfarande väldigt bra även fast jag varit med om några små händelser som kanske skulle ha satt en ur balans, men färsk som man är och väldigt nyfiken så har ingen kunnat sätta stop för min vilja att lära mycket under min praktik och förhoppningsvis så kommer det inte hända nått som kan göra det heller i framtiden. Lite lång mening det där men...

Har lunchat med min polare Tessan idag, väldigt trevligt var det. Åt på en indisk restaurang på hötorget, mycket gott! Sen gick jag och höll tummarna för att HM skulle ha kvar en klänning som jag såg på mellandagsrean. Jag köpte den aldrig för att jag var så sjukt inställd på att hitta nyårsblåsan att jag inte tänkte ett steg längre att den faktiskt kunde va fin till vår/sommaren. Trodde aldrig i min vildaste fantasi att den skulle finnas kvar och finnas i min storlek, men tror ni inte att den hängde där med ett slags sken runt sig för att poängtera -- att detta är ett tecken köp den god damit! -- Så jag gick där ifrån med en nyinköpt klänning och alldeles svävade på moln över mitt fynd. =)



På torsdag ska jag klippa och slinga mig är det tänkt på salong blond. Får se hur jag ser ut när jag går därifrån, men jag brukar alltid gå därifrån ganska nöjd så varför skulle det inte bli fallet denna gång. Lite sugen på att "go blond", men det tycker inte min mor så det kommer nog bara bli några highligtande slingor. Min mamma är väldigt kär i min hårfärg, hon har vid nått tillfälle sagt att när hon väntade mig så önskade hon sig en liten flicka med rött hår och visst gick hennes önskan i uppfyllelse så hon har tagit på sig rollen att skydda mitt hår från mina crazy ideer att färg det blont. Det vore dock kul att få prova på och se om blondiner faktiskt har det roligare..

1.  2.



1. Natalia Vodianova - supermodel
Enkel men chic frisyr, sött tycker jag.

2. Jennie Hammar (Filip Hammars fru och journalist)
Jag gillar luggen och längden på håret.


Självförsvar

Första dagen på praktiken och jag och min handledare slåss redan.. Inte på riktigt! Går ju på självförsvarskurs och det blev en bra isbrytare. Har fått en riktigt trevlig handledare och känner mig spänd och ivrig inför min 15 veckors praktik. Redan fått låna en intressant bok om motiverande samtal så lite senare blir det kvällsläsning. Kunde inte sova en blund inatt alldeles för spänd inför dagen så både kroppen och huvudet känns lite tung nu så här på eftermiddagen.
Hoppas alla andra klasskompisar fått en bra första dag på praktiken!

KRAM



Drinkar is da shit!

Drinkafton med brudarna, lyckad kväll!! Margaritas, strawberry daquiri, martini blanc med cola, Oh la la!!
Suttit och haft 90 tal´s afton och lyssnat till de bästa hitsen från den goa tiden, tiden går för fort man börjar bli gammal!!
Men än är inte kvällen slut vi sitter nog uppe ett tag till och snackar en massa skit..hoppas alla har det nice. Puss!


Bye bye hösttermin.. Hello Vårtermin..

Så var det slut på höstterminen eller egentligen tar den slut på fredag, men eftersom jag är klar med tentan som vi lyckades göra på rekord tid by the way, så kan jag tjuta ett tjoho redan nu. Sitter i min nerpackade lägenhet som jag nyss städat och ska skapa ett litet blogginlägg tänkte jag. Har nämligen packat ner Tv:n och allt annat jag äger förutom datorn eftersom jag flyttar hem imorn för praktik i Stockholm. Ska upp jobbigt tidigt och åka taxi ner med alla mina saker till tåget redan vid kvart över fem kommer se ut som ett vittlakan (jag är inte någon morgon människa) och säkert skrämma livet ur taxichaffören!
På måndag startar vårterminen och praktiken på Sankt Görans sjukhus och först blir det en 4 dagars kurs i självförsvar eller det var något i den stilen. Låter lite märkligt kanske, men det är inte så konstigt eftersom jag ska praktisera på en sluten psykiatrisk avdelning så kan det ibland förekomma våld då vissa patienter kan vara våldsamma eftersom de är sjuka. Jag får iallafall följa med och gå den här kursen med min handledare och det ska bli riktigt intressant och lite roligt. Vi ska både lära oss lite teori men också praktiskt lära oss visa grepp och hur man kommer ut ur situationer som kan vara farliga.

Verkligen inte roligt att sitt här ensam utan tv och nu är det något knas med mitt ljudkort så ingen musik har jag heller. Märy tog flyget hem vid sju tiden lyllos henne! Men jag åker ju så pass tidigt imorn så det spelar ingen roll direkt bara lite trist att sitta själv hemma. Men när jag kommer hem blir det andra bullar. Bo hemma igen med familjen ska bli trevligt och sen alla underbara vänner som man kan ringa och ta en spontan fika med utan att planera in allt sånt långt i förväg tills man åker hem över en helg utan nu kan man göra sånt varje dag om man vill. Lovely! På fredag ska jag hem till kusinen och dricka drinkar och kolla på let´s dance med henne och en annan söt polare, jätte mysigt ska det bli, sen på lördag ska vi gå ut och partaja länge sen jag hade en riktigt lyckad utekväll så jag hoppas och tror att den kommer komma nu på lördag! =)

Längtar efter våren och hoppas inte för allt i världen att det kommer komma något snöoväder som drar in och lägger sig över Stockholm nu när jag kommer hem, om jag vill ha snö åker jag gärna nån annanstans om jag vill ha det. Nej Stockholm får gärna välkommna mig hem med lite för tidigt vårväder, men det kanske är lite mycket begärt av mig så här i mitten av januari...



Vi ses i stockholmo! KRAM

attans!

Fasiken jag har gått och blivit sjuker, hostar och frossar om vart annat! Trevlig kväll hos klasskompisen med underbart folk, orkade inte följa med ut dock, trist men jag måste kurera mig inför kommande veckan, enligt märy har jag visst missat nått men tusan man kan inte alltid va på topp. Skönt att få lägga sig tidigt också, även fast det klingar med en liten pensionärs ton men men vad ska man göra om man har blivit sjuk?

Bäddat ner mig för kvällen nu, hoppas alla får en skön lördagsnatt! KRAM

I´m back.

Efter 6 timmar och 47 minuter har jag nu anlänt i Östersund igen efter ett skönt jullov, nu dags för lite seriöst pluggande för att klara sista hemtentan för höstterminen. Har fått en praktikplats på Sankt Göran och det ser lovande ut att få lägenheten uthyrd så just nu glider livet på ganska bra. Skönt när allt löser sig tycker jag! Ikväll har jag umgåtts med my märy och vi har ätit lite ost och kex, lyxat till det lite för old times så där. Vinet uteslöt vi denna gång, känner inget direkt sug efter att festa just nu tror jag fick min dos på nyåret. Sen är jag fortfarande helt dåsig från åksjuketabletten jag tog i morse för att klara av tågresan upp, har oturen att bli åksjuk av att åka allt tom. att flyga gör mig åksjuk. Inte klokt! Men tabletten gjorde susen och jag sov hela vägen utan att må dåligt ett dugg. Sen är det mysigt att resa med tåg och miljövänligt. Åk mer tåg vettja!

Dags att sova tror jag nog, ögonen orkar inte hålla sig öppna länge till. Sov så gott hörrni! KRAM

Dags att börja leva!

Dags att ta tag i sitt liv och inte glömma bort att ditt liv är ditt eget och ingen annans! Jag hade glömt bort det ett tag men nu är det slut på det. År 2009 är året man blir ännu lite klokare och där man tar itu med att inte vara så mesig och låta andra köra med en och ens känslor. Året där ingen ska få såra en eller där man låter sig bli sårad. För det handlar också om att ta hand om sig själv och bestämma vem man ska släppa in och hur man vill må. Dags att stå upp för sig själv!
Du bestämmer själv hur du vill må! Ingen annan har rätt att styra eller leka med ditt liv. Ditt liv är ditt eget, dags att inse det och börja leva!


RSS 2.0