Semester imorn!

Sitter och hanger i hotellobbyn i vantan pa taxi till flygplatsen i Mumbai. Imorn bar det av till Kerala for valbehovlig semester i tva veckor, ska bli sa skont. Sen aker jag tillbaka for tre veckors praktik i Pune sen ar det slut mina vanner, pa mina 15 veckor i Indien. Vart tog all tid vagen?? Borjar kanna att jag borjar bli ganska redo att komma hem nu anda, saknar er alla dar hemma och aven om det ar underbart att resa sa ar det sant att "Borta bra, men hemma Bast."



Gate away of India och Hotel Taj Mahal i bakgrunden, pa vag med bat ut till Elephant Iland i Mumbai.



Vantar i gryningen pa en buss som ska hamta upp mig efter overnattning hos en stamfamilj ute i ingenstans.

Tipp topp

Dags for en uppdatering igen mina vanner! Befinner mig i Bombay/Mumbai nu och turistar runt lite for ovanlighetens skull. Igar at vi en lyxig frukost pa Taj Mahal hotel och det var vart varenda krona, 1000 rupees eller 155 svenska kronor. Kanda mig dock lite bortkommen i mina avklippta jeans och linne nar resten av frukostmanniskorna hade kostym och var de flesta uppkladda till tanderna. Lite pretty women feeling utan betalning for en natt, ja ni vet vad. Taj Mahal hotel ligger mitt emot turistattraktionen Gateway of India sa det monumentet fick vi med oss ocksa. Darifran tog vi en 1 timmes batfard i enorma vagor till Elephant Iland som har stora grottor med stora stenstatyer av indiska gudar. Ett maste nar man ar i Mumbai. Hela on ar en gron oas och har lever 1600 personer som livnar sig pa fiske och turister som kommer till On for att se de flera ar gamla statyerna. Sag massa av apor och vandrade upp till toppen av On och fick trots dimman en fin utsikt over Mumbais kustlinje.

Idag har vi atit frukost pa det kanda haket for vasterlanningar, Leopold, som namns mycket i den just nu populara boken Shantaram. Tjockare bok far man leta efter, men haller pa att forsoka ta mig igenom den nu nar jag ar har eftersom forfattaren beskriver sa mycket av Indien som man kanner igen. Kan rekommendera den starkt, men den tar lite tid att lasa dock.

I forrgar besokte vi en marknad, vart jag inforskaffade mig ett super fint overkast till sangen. Sa nojd! Kunde pruta ner priset ocksa vilket gjorde att det inte kostade nagot alls. Borjar fa till det dar med att pruta. Idag har jag dock gjort bort mig pa en annan marknad. Har gott och kopt mig ett par alldeles for stora converse skor. : ( Bitter som bara den, men lyckades pruta ner de ocksa sa priset blev mer en overkomligt sa det kanns ju skont, men vad ska jag gora med ett par for stora laga, morkblaa converse? Nagon intresserad? Storlek, man: 7,5 kvinna: 9,5.

Om vi ska backa bandet lite sa har jag ocksa besokt en organisation som heter GramMangal. En fascinerande tagresa nagra timmar fran Mumbai ligger ett omrade dar flera hundra ar gamla stammar bor och vi fick besoka tre av de. Organisationen ser till att barnen och ungdomarna i stammarna far en tillfredstallande utbildning och under dessa dagar fick vi besoka och bo hemma hos en familj en natt. Otroligt haftig upplevelse! Sa glad att jag vagade och det blev verkligen en upplevelse for livet. Fick bo hos den har familjen pa 8 personer, mamma, pappa och sex barn, sova pa deras kobajs-stampade jordgolv och dela nattens morker med tre oxar och en hona och dennes 10 kycklingar. Helt fantastiskt! Det blev en riktig kontrast krock nar vi dagen efter checkade in pa ett hotell som heter Tip Tip plaza som hade varmvatten i duschen, dubbelsang och TV (hade inte sett pa TV pa 2 manader, vilken lyx det blev att fa zappa lite igen ; ). ) Jag och Maria delade rum forsta natten och bestallde roomservice och slappade framfor TVn hela kvallen. Underbart!

Nu ar det dags for middag har i Mumbai och det ar bara en vecka kvar till semestern i Kerela. Pa aterseende mina vanner. KRAM



Healing.

Har i Indien vet man inte hur man ska ma forran man vaknar och andas in den nya dagen. Idag har varit en helt underbar dag, inspirerande, skrammande, uppvaknande, energisk, trottsam och allt pa samma gang. Vi har idag fatt ta del av Reiki, laran om healing. Later valdigt mycket jumbo jambo, men det var helt otroligt! Man gick fran att vara helt slut till att ha all energi i varlden. Sjukt spannande dag har det varit, fatt en uppenbarelse pa kopet och kanner mig sa nojd med livet och sa levande! Forstar ni vilka humorsvangningar jag gar igenom har borta eller? Visst ar livet spannande! Jag vill aldrig mer vara den jag var hemma i lilla Sverige, jag vill resa och upptacka allt som vantar pa mig dar ute. Hur kan jag kombinera det jag har dar hemma hos er med denna nya kansla av lycka och viljan att se varlden genom mina nya glasogon? Det kommer nog bli en avslutande resa till Thailand iallafall nar praktiken ar over sa vi ses till jul vanner! :)

For att beratta lite mer om hur min dag har varit sa borjade den med att skolbussen hamtade oss klockan halv tio. Tio borjade vi med Reiki pa the orchid school, en skola som varan handledare Lakshmi var med och startade. Vi hade med oss lakan och tacke och fick lagga oss pa golvet och fokusera pa varan andning. Tack mamma for att du lart mig hur man andas, hade lite forsprang tack vare det och kunde ligga och slappna av och slumra till utan att koncentrera mig allt for mycket pa att lara mig andas pa ratt satt. :) Vi delades upp tva och tva och fick i par ga in i ett annat rum for att rensa var aura, later flummigt, men hang med iallafall ; ). Dar inne fick vi sitta pa varsin stol och andas djupa andetag och blunda. De tva som holl i lektionen tog med oss pa en rensande och helande resa pa cirka 12 minuter. Det var sa himla coolt! Man kande verkligen hur tankarna helt plotsligt forsvann (det ar da healingen borjar) och hur man kande i hela kroppen att nagot hande med en. Man kande varme, pirrande kansla i armar och ben och nar allt var over var man sa trott sa trott. Da fick vi ga tillbaka till sitt lakan och tacke och ligga ner en stund med handerna over hjartat och magen och det var har jag fick min "uppenbarelse" eller insikt. Jag borjade tanka igen pa det som bekymmrade mig valdigt mycket har borta och aven i vardagen hemma och fran igenstans sa jag till mig sjalv att slappa det, det kommer losa sig och nu har all den negativa energin forsvunnit. poff! Borta med vinden och jag kommer aldrig slappa in den igen. Ja ni vilken dag det har varit!

Sen gick vi och sag filmen Eat, pray and love. Sa mysig och den satte verkligen punkt for mig dag. Jag kanner mig sa fylld av energi, gladje och viljan att gora gott med mitt liv. Och imorn har vi annu en dag av Reiki, ska ga hem och sova nu och fylla batterierna annu mer. Jag hoppas att ni alla dar hemma mar bra och att ni tar vara pa er sjalva och de omkring er. Namaste! <3



Tva blotdjur overraskade av monsunen.



Fran ett besok vi gjorde pa en skola for barn till fattiga byggarbetare.



Under Ganesh (firande av en elefantgud) besokte vi Pune festival som arrangeras arligen i Pune. Prisutdelning, dans och musik.



Fran varat besok till Buddha statyn i Hyderabad.

Hemlangtan idag.

Idag ar det en dag med lite hemlangtan! Haft en riktigt intressant dag med ART therapy och fatt mala en massa. Fatt ta kontakt med lite inre kanslor och darfor ar man jatte trott och saknaden av er dar hemma ar super stor just nu. Idag ar det ocksa exakt tva manader kvar tills jag stor pa Arlanda igen, vilket ocksa satter igang en masas kanslor hos en inombords. Tiden har gatt sa otroligt fort och jag vill inte att tiden har snart ska vara forbi. Jag ar radd for att jag ska stanna upp i min utveckling personligen om jag kommer hem. Jag vill se mer av varlden och lara mig nya saker varje dag som har, men samtidigt vill jag komma hem och traffa alla er igen och beratta hur jag har haft det och dela med mig av min underbara upplevelse som jag har haft har. Det far bli ett kort inlagg idag och bjuder darfor pa en bild eller tva. Ta hand om er! KRAM!



Hyderabad





Skor!

RSS 2.0