första advent.

Haft en riktigt mysig helg med familjen, vi har ätit god mat, gjort stan, fikat och bara haft det så där härligt som en familj kan ha det! Men idag ska de åka hem igen, trist att tiden går så fort! Det har kommit massor med ny snö, jätte mysigt! Sen har alla hängt upp julstjärnor (inkl. jag) i sina fönster så här i Östersund finns det julstämning så det räcker och blir över!
Har köpt uggsliknande skor igår också, så nu kan jag gå ut och pullsa i snön på riktigt!
Hoppas ni alla får en mysig första advent, nu ska jag fika en sista gång med min söta familj innan de kör hemåt mot stockholm. KRAM





Familjen

Snart är min fina familj här hos mig! Längtar efter dom något olidligt! Idag har jag städat lite så det ska va fint tills de kommer, måste ju visa upp min lägenhet från dess bästa sida. Lillbrorsan har inte varit här upp än så det ska bli riktigt kul att få visa honom mitt Östersund. Ska mysa hela helgen och fika i massor. Inte så bra för min lilla plan att inte äta onyttigt, men jag skiter i min plan den här helgen faktiskt, får träna lite mer i nästa vecka istället. Får se hur det går att sova allihop i min lilla lilla lägenhet, men finns det hjärterum så finns det stjärterum!

Idag åker my märy till Kina, inte det minsta avundsjuk =P Hoppas du får det super kul gumman!  miss you!

Har gått och köpt jeans idag också, väldigt nöjd med de, beställde några från HM men blev inte så nöjd så jag skickade tillbaka de. Mina nya sundaysun jeans är mycket finare! =D
Östersund har blivit väldigt halt nu när det varit plusgrader i veckan och jag funderar lite på att skaffa sånna där dubbar man sätter under skorna. Bättre än att ramla eyy!
Har haft lite problem med att sova den här veckan, vaknar hundra gånger och måste vrida och vända mig för att kunna somna om, bara för att en stund senare vakna igen. Vet inte helt vad detta beror på, men jag har mina misstankar.
Och det beror inte på min säng! =P

Ska ta och plocka fram lite täcken och kuddar nu, så är det bara för familjen att rulla in på södra gröngatan, Längtar! <3
KRAM


best budds 4-ever



I do miss you honey bunny! See you at Christmas <3

Nej tack till reklam.

När man känner sig som den mest ensammaste personen i hela världen, börjar man tänka.. Har inte så mycket annat att sysselsätta sig med helt enkelt. Idag hade vi ett seminarie i skolan om ett ämne som jag tyckte var ganska interessant, men som fick mig att tänka vidare. Huruvida vi som människor är styrda i våra val, men också i våra känslor. Vi skulle läsa en engelsk artikel om fenomenet Macdonalization, som i korta drag handlar om effektivisering, kvantifiering osv. Men som förde mina tankar vidare och en fundering över om det är så att det är vi, som konsumenter som gör det möjligt för tex Macdonalds att tjäna så bra som de gör, eftersom vi begär att det ska gå fort och att det ska smaka likadant i alla länder. Vi är så osäkra i våra val att när vi ser en macdonalds i Japan så andas vi ut i vetskapen om att vi är säkra på att smaken kommer va den samma där och att vi slipper stressen av inte veta vart vi ska äta. Eller styr de oss? Genom att spela på vårat beroende? Kanske, dock var det inte bara detta som endast ockuperade mina tankar..

Utan började fundera på om det är samma sak med känslor? Ibland kan jag tycka att det är så, kanske inte att macdonalds just styr de, men att det inte alltid är jag som har kontroll över de. Ta till exempel ilska, du blir lätt påverkad av hur andra mår i din omgivning, är du i ett tillstånd där du kanske är mer mottaglig så är du också väldigt lättpåverkad och kan ta över de känslor som en ilsken person projecerar över på dig. Kanske har det gnagt en känsla av ilska inom dig utan att du vetat om det och detta blir en utlösande faktor. Då har du ju inte valt att bli arg/ilsken utan du blir påverkad till att bli det.

Måste komma in på ämnet kärlek också, bara för att jag ändå sitter här ensam och tankarna flyger fritt. För det har med ämnet att göra. Känslor. För visst är det så att man styrs där också, om någon gillar en så är det inte konstigt att man då blir färgad av dennes känslor och man börjar besvara de. Kanske inte om du verkligen inte gillar personen, men om du får ett ok från hjärnan så kör hjärtat på liksom. Är detta bra eller dåligt? Jag kan ibland va rädd för att jag bara besvarar för att jag är rädd för tanken om mig själv ensam i en lägenhet med en massa katter. Men om man i slutändan blir lycklig vad spelar det för roll.. Men själva tanken om att bli styrd är ganska skrämmande på många sätt, att inte riktigt veta om det man väljer görs av en själv eller om det är någon annan som väljer åt en. Man vill ju helst tro att man styr sitt eget liv eller hur.

Bara en tanke jag fick här i min lilla ensamhet, dock ska jag inte klanka ner på ensamheten helt för det är nyttigt att kunna umgås med sig själv!

Dags att sova så jag inte missar föreläsningen imorn, finns en som blir lite besviken då! 
=)

puss hej!

tick tack...

Uppe alldeles för sent, men jag fick nått ryck och började och avslutade första delen på min hemtenta. Tanken var att sitta imorn, men nu är jag klar så då kan jag gör annat kul som att städa eller tvätta istället. Borde vara trött nu men jag är pigg och det finns ingen att prata med för alla ligger och sover. Smarta människor! Igår var vi ute på soppan på Oscars, torsdagtradition som vi har glömt bort lite. Det hela går ut på att gå upp till kårens pub och dricka lite vin med klasskompisar och vänner, om man är hungrig så finns det soppa för en billig penning. Mycket trevligt är det iallafall, sen går man vidare ut om man inte har föreläsningar tidigt på fredagsmorgonen eller så förtränger man det och går ut iallafall till det ända stället som är öppet. Plaza! Här möts en blandning av massor med olika människor och man lyckas alltid få en ganska hyvsad utekväll varje gång man går dit.

Ikväll blev det idol och fredag hela veckan, men jag blev så trött av alla lama skämt att jag satte mig framför datorn istället. Hur kommer det sig, jämt hamnar man här, borde göra ett till halsband eller börja sticka lillbrorsan en halsduk i julklapp så man slipper strålningen från datorn lite. Får se vad som händer imorgon har egentligen inte råd att göra nått annat än att leta upp nått att laga i frysen och sen mysa framför tv (som vanligt) eller varför inte ha tv fritt en kväll och läsa en go bok? Hmm kanske händer vem vet. På söndag ska jag träna igen, längtar lite dit för jag har ätit godis idag inte bra, inte bra alls, vad hände med min plan undrar jag. Och sen så är det måndag igen och då får vi andra delen av hemtentan och det säger sig självt vad jag måste göra då..


Nej nu ska jag försöka sova lite iallafall, kanske har tur och somnar. =) Hoppas ni sover gott! KRAM

lämnad.

Då har kusinen tagit tåget hem till stockholm igen och lämnat mig och min lägenhet i sorg..oki kanske inte i sorg, men det var otroligt mysigt att ha haft dig på besök hjärtat! Som alltid! Gick hem till Märy sen för att plugga lite..det gick ju jätte bra! Eller inte, det är för sent på dagen för att bli seriös och plugga, Vi kör imorn istället! Imorn är det nog sista dagen på jobbet inför jul, har tagit en titt i min kalender och det verkar som så. Sen ska jag ta mina träningskor och mig själv bort till Step in för ett pass av body pump! Måste ju hålla igång innan fjärde december...=P

Även fast jag har seg startat lite med träningen sen jag kom hem igen så är jag ganska taggad, men det är otroligt svårt att välja mellan Morot eller glass så här på kvällen. Men jag ska hålla mig borta från frysen, jag är mycket beslutsam när jag väl är det. =)

Nej, nu ska jag nog titta lite på "äntligen hemma". Oki att man inte är född med hammaren och målarpenseln i handen, men det behöver ju inte betyda att man inte kan lära sig.

KRAM

jag bor i en liten stad!

Idag har vi gått en sväng på stan, klarade av att titta igenom "alla" affärer på en halv timme, liten stad jag bor i va? Börjar bli riktigt kallt här nu så vi gick hem igen och bakade bröd. Blev för gott, inte nyttigt med vittbröd! Imorn åker kusinen hem och det blir tomt i lägenheten igen. Men det är inte långt kvar tills nästa besök kommer och ringer på dörren så det är lugnt. Det är verkligen mysigt med besök tur att man har flera helger uppbokade framöver.  =)

Från det ena till det andra så kollade jag på lite parfymer idag när vi var nere på stan, har tröttnat lite på min och hittade två jag tyckte om, får skriva upp de på julklappslistan. =D



         
Emporio Armani Diamonds

                            


        

Yves Saint Laurent, Young Sexy Lovely (limited Edition)

Snöpromenad

Efter att ha legat inne hela gårdagen var det dags att få lite luft i lungorna så vi drog på oss snöskorna och gick ut i novemberkylan. Brrrr va kallt det var, men riktigt uppfriskande och härligt var det! Gick och handlade lite mat på matpiraten så ikväll blir det lasagne till middag, fick med mig lite godis och julmust också i min påse så här ska smaskas hela kvällen.
Får hoppas att snön ligger kvar nu, för det finns inget vackrare än ett snötäckt Östersund. KRAM



Sötaste kusinen på besök...


 

besök

Har fått stor främmande ändå ifrån Stor Sthlm. Kusinen har kommit på besök och ska vara hos mig i hela fem dagar. =) Vi ska ha riktigt mysigt. Igår var vi på firmafest, mitt jobb hade 10 års jubeleum så de slog på stort, sparade inte på krutet alls så det blev en mycket lyckad kväll på O´learys, med mingel, tapas och uppträdande. Kom inte i säng förrän klockan åtta så man är lite mör idag som ni förstår. Inatt kom den första snön, jätte mysigt att gå hem i snön i högklackat. Synd att det inte låg kvar så länge, utan nu har Östersund förvandlats till en enda stor isbana istället. farligt!

Ikväll sitter vi hemma som två säckar potatis och myser framför en film, väldigt skönt att bara slappa så här dagen efter.
Imorn får bli en mer produktiv dag, funderar på att baka bröd och gå en promenada vi får se hur det blir.
Jag är inte den som skriver de längsta blogginläggen så ni får nöja er med det ni får. =P
Hoppas ni alla får en härlig kväll! KRAM

Hobby!

Idag har jag jobbat lite, tre timmar för att vara exakt, ganska skön arbetsdag måste jag säga..(Nu lät jag ju bara lite lat) =P Såg fram emot en lugn kväll i hemmets trygga vrå, men så fick jag nys om att det smög omkring en sån där kontrollant från radiotjänsten här i studenthusen, så jag har suttit på helspänn hela kvällen undrandes om han skulle ringa på min dörr och kräva in licenspengar..Vi studenter är fattiga som det är och vi sitter och läser  hela dagarna, kan de inte låta oss få ha det nöjet som det är att få titta lite på tv då och då utan att det ska kosta oss skjortan? Han ringde aldrig på min dörr, men det betyder ju bara att han kommer imorn. suck!

Har börjar med en ny hobby. =D Mycket roligare ämne att snacka om. Smyckestillverkning!
Det är verkligen fridfullt att få göra nått kreativt med händerna och jag har varit sugen länge på att få göra nått nytt, så i tisdags gick jag till panduro och köpte mig lite pärlor och här nedan ser ni resultatet.. Känns som man är tillbaka på dagis, men jag tycker det inte alls blev ett så fult halsband. Eller vad tycker ni?  -KRAM-






träning.


Äntligen har träningsvärken från i söndags försvunnit, tack vara lite underbar afro power dans. Så himla bra tjej som håller i passet och kul att få shaka på en onsdag! Idag var det ca 15 tjejer och en kille, det kallar jag modigt! Men måste han hålla på att stretcha och gör andra lite märkliga saker i drickpauserna? Vi kan se att du kan röra på höfterna och shaka bröstmusklerna, men göra det i pauserna när du vet att alla tittar in dig är inte oki..

Imorn blir det jobb igen på min lediga dag, får hoppas att det går lika bra som förra gången, sen är det helg!
Firmafest på fredag, med gratis mat och dricka..ska bli riktigt najs! Får finbesök också, man kan inte säga det för många gånger, för det händer inte ofta ska ni veta. =)

Nu måste jag återgå till Grace Anatomy!
KRAM

nytvättat is the shit!

Ny vecka och ny kurs.. Upp med tuppen idag för att gå på en introföreläsning på nya kursen, Socialt arbete och organisationsteori. Kan nog bli en ganska intressant kurs, mycket om byråkrati, gräsrotsorganisationer och ledarskap, visst låter det hel skoj! =) Idag fyller mammsen år så hon fick sig en "vacker" solosång performens på morgonkvisten sen somnade jag i soffan..Vaknade alldeles seg i huvudet och då var det dags för att tvätta. Gillar doften av nytvättade handukar!

På fredag kommer kusinen upp ska bli jätte mysigt..hoppas det kan komma lite snö tillsdess så vi kan gå promenader i skogen och bli alldeles rödfrysna på nästippen..sånt gillar jag! =)

Dags att bädda om sängen med nya lakan. Kram så länge!

Lördag.

Idag har varit en väldigt lugn dag, skönt att vakna och inte känna nån stress över att man måste göra nått eller hinna med  en massa saker. Helgerna efter tenter är de bästa. Man kan sitta i soffan och glo på film utan att känna att man skulle ha läst lite mer i nån studiebok. Nej, utan idag har jag städat lägenheten, gått promenad med Märy och tittat på "tomten är far till alla barnen". En perfekt lördagskväll! Känner mig dock lite så där lagom gammal när jag kollar på klockan nu och funderar över om det är ok att gå och lägga sig vid den här tiden, klockan är ju bara halv elva? Jag var ju faktiskt ute igår så det borde va ok...

Satt och kollade i min lilla filofax här innan och det är helt sjukt vad tiden har gått fort den här terminen, bara sex veckor kvar tills det är jul och jullov..Inte ens två månader! Förstår inte vart terminen har tagit vägen...

Nej, sova? Vi får se..KRAM


Ljus är mysigt!

Check!

Tenta avklarad..check! På tre dagar har jag suttit och pluggat in psykologiskt perspektiv, jag är inte riktigt klok ibland. Förstår mig inte riktigt på mig själv, tänk om jag hade lite mer självdiciplin och pluggade i tid då skulle jag kanske få A:n hela tiden. Istället nöjer jag med att va så där medel som jag varit hela mitt liv. Börjar bli ganska trist att hamna i det facket i allt man gör. Nä en förändring måste ske! Man kan inte bara glida igenom livet som på ett bananskal, vart ligger spänningen i det!?
Har känt nu en ganska lång tid att det fattas spänningen i mitt liv, jag går runt här uppe i Östersund som en zombie och gör det jag ska och inget mer..trist som bara den. Har ni några förslag på nått nytt, spontant och spännande som jag kan ta till i min ganska trista och alldagliga vardag? Vad som helst, behöver tips!

Ikväll blir det lite tenta fest med några kompisar från klassen, säkerligen blir det utgång till antingen Plaza eller O´learys i daglig ordning. Ska bli kul!
Nu ska jag slänga i mig lite mat sen dra iväg till grabbarna grus..KRAM

glöm inte farsdag på söndag!

fram och tillbaka.

Kan man va sämre på teknik än jag?! Nä jag tror inte det. Så här ligger det hela till för den intresserade;

Jag har en 3 mobil och den har från första stund jag tog i den börjat bete sig mycket märkligt på ett sätt som en mobil inte ska bete sig. Iallafall så finns det ingen 3 butik här uppe i Östersund så jag måste fixa sånt när jag är hemma, nu "hann" jag inte fixa det när jag var hemma så jag fick byta mobil med min bror (som har en precis likadan mobil som jag) så han kan gå och fixa det som är fel på den. Glad över att ha en fungerande mobil åkte jag upp till Östersund imorse (tidigt, huff!), men tur har jag ju inte för så fort jag kom upp så försvann alla mina kontakter på mobilen och jag ville börja gråta..(var lite trött också) och när jag försöker lägga in de på nytt så fastnar de inte i kontaktmappen! Blir lite tokig alltså..vad har jag gjort för att förtjäna att alla min teknik bara j*vlar med mig??
Nån som kanske vet var felet kan ligga?

Har haft en trevlig vecka hemma iallafall, med en avslutande helg i göteborg. Roadtrip med kusinen! Lyckad helg måste jag säga! Utgång till trädgårn blev det också, jorå så att äää.. =D

Trodde att jag skulle komma upp till ett snötäckt Östersund, men icke här var varmare än i Sthlm. Har jobbat idag och tredje gången gillt heter det ju, för idag klarade jag att sälja hela 6 st provapå 6mån med Svd. YEAH! =) Härligt att inte behöva gå hem med bara 100 nej i ryggen!
Imorn blir det plugg för hela slanten..tenta på fredag ojoj..bara tre dagar kvar!

-KRAM-



RSS 2.0